Banka Citadele

Esošo saistību pārkreditēšana bankā Citadele palīdz iegūt līdzekļus uzņēmuma attīstībai

Piesaistot bankas Citadele finansējumu, pašmāju informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmums SIA “Autentica” iegūst līdzekļus jaunu robotizācijas un mākslīgā intelekta pakalpojumu attīstīšanai.

Uzņēmums SIA “Autentica”  apkalpo valsts iestādes, vidējos un lielos uzņēmumus Baltijā un Skandināvijā, tajā šobrīd strādā vairāk nekā 100 darbinieki. “Autentica” dibināta, apvienojoties trim IT uzņēmumiem – SIA “Special Solutions”, SIA “eBIT” un SIA “Open ID”.

Lai attīstītu jaunus digitalizācijas, automatizācijas un robotizācijas pakalpojumus un, piedaloties iepirkuma konkursos, spētu uzrādīt saistību izpildes nodrošinājumu, “Autentica” saņēmusi bankas Citadele investīcijas gandrīz 1 miljona apmērā - par 645 tūkstošiem eiro pārkreditēja pirms četriem gadiem iegādāto biroju ēku  un saņēma bankas garantiju līniju 300 tūkstošu eiro apmērā.

“Pēc uzņēmumu apvienošanas 2014. gadā, pieņēmām lēmumu par ilgtermiņa ieguldījuma veikšanu nekustamajā īpašumā. Mūsu aprēķini liecināja, ka pirkt būs izdevīgāk nekā īrēt, un tagad esam pārliecinājušies, ka lēmums bija pareizs. Šī gada vasarā pārkreditējām ēkas iegādi bankā Citadele, kas piedāvāja izdevīgākos nosacījumus. Iegūtos līdzekļus varam ieguldīt attīstībā, izstrādājot jaunus produktus un pakalpojumus. Tāpat “Autentica” izmanto bankas sniegto garantiju līniju, kas ir priekšnoteikums, lai piedalītos IT iepirkumu konkursos. Tā ir mūsu klientu prasība,” uzsver SIA “Autentica” valdes locekle Elīna Jakubaņeca.

“IT un komunikāciju (ITK) nozare ir ne vien viena no straujāk augošajām, bet arī visoptimistiskāk noskaņotajām nozarēm. Kā redzam regulārajā Citadele Index pētījumā, šīs nozares uzņēmumi nākotnes perspektīvas redz daudz optimistiskām par citu jomu pakalpojumu sniedzējiem. ITK uzņēmēji atzīst, ka konkurence pārstāvētajā nozarē aug, tāpēc tiek plānotas investīcijas, un indekss par investīciju apjomu ITK nozarē ir viens no augstākajiem starp visiem Latvijas uzņēmumiem. Banka Citadele labprāt atbalsta perspektīvas uzņēmējdarbības nozares, kas ir augošas un  rada jaunas, labi atmaksātas darba vietas. Turklāt IT nozares attīstība nozīmē jaunas iespējas visās tautsaimniecības jomās,” uzsver bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

“Autentica” turpina paplašināt sniedzamo pakalpojumu klāstu, radot jaunus produktus un pakalpojumus robotizācijas un mākslīgā intelekta jomā.

Pērn “Autentica” attīstītā Lauku atbalsta dienesta elektroniskā pieteikšanās sistēma Apvienoto Nāciju organizācijas rīkotajā konkursā “WSIS Prize 2017” nominācijā “E-lauksaimniecība” saņēma  galveno balvu savā kategorijā.