Banka Citadele

Projekts “Lielās ģimenes mājas” - par senioru labklājību un ģimeniskām vecumdienām

Trešdien, 31. jūlijā, plkst. 14.00 Briežu ielā 1, Babītes novada ciematā “Lapsas”, medijiem būs iespēja piedalīties Latvijā unikāla sociālās uzņēmējdarbības projekta - “Lielās ģimenes māja” - otrās kārtas atklāšanas pasākumā. Arī šo senioru aprūpes iestādes projektu “Senior Group” īstenojis ar bankas Citadele un attīstības finanšu institūcijas “Altum” finansējumu.

Pirms gada Briežu ielā 3 ar bankas Citadele un Altum atbalstu “Senior Group” veiksmīgi īstenoja projekta pirmo kārtu, sniedzot iespēju vientuļiem senioriem nodrošināt cieņpilnas un ģimeniskas vecumdienas. Turpinot uzlabot senioru sociālās dzīves kvalitāti, projekta “Lielās ģimenes māja” otrajā kārtā izveidotas vēl divas senioru rezidences ar 12 gultas vietām. Mājas veidotas, lai tās maksimāli līdzinātos lielai ģimenes mājai un radītu drošu vidi senioriem. “Senior Group” projektu īstenojis par 400 000 eiro, piesaistot bankas Citadele un “Altum” atbalstu.

“Esam gandarīti, kad sociāli atbildīgas un reizē inovatīvas idejas piedzīvo realizāciju dzīvē. Partnerība sociālās uzņēmējdarbības projektos mūs jo īpaši priecē un iedvesmo sasniegt arī savus mērķus – kļūt par reģionālu līderi privātpersonu, mazo un vidējo uzņēmumu apkalpošanā. Redzot šo mūsdienīgo alternatīvu senioru aprūpē, ko turpina īstenot “Senior Group”, ceram, jaunas “Lielās ģimenes mājas” taps visā Baltija,” komentē bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

“Senior Group” ir izstrādājusi un ikdienā izmanto unikālu mobilo lietotni Senior Coding. Ar tās palīdzību iespējams katram rezidentam noteikt individuālu “Dzīves plānu” un to kontrolēt ar personāla līdzdalību. Senior Coding uzrauga, lai katras dienas uzdevumi, kas saistīti ar seniora labsajūtu, tiktu rūpīgi izpildīti, turklāt ik rīta atskaites sniedz pilnu pārskatu par iepriekšējās dienas datiem, klientu labsajūtu, plāna izmaiņām un izpildītajiem uzdevumiem,” tā par lietotnes konceptu stāsta “Senior Group” pārstāve Baltijas valstīs Diāna Gžibovska.

“Projekts “Lielās ģimenes māja” ir lielisks piemērs tam, kā valsts atbalsta finanšu instrumenti un bankas kredītlīdzekļi palīdz veiksmīgi attīstīt savu biznesu. ALTUM atbalsts sniedz iespēju saņemt līdzfinansējumu arī tad, kad uzņēmumam nav pietiekams pašu līdzdalības apjoms vai nodrošinājums bankas kredītlīdzekļu saņemšanai,” saka ALTUM valdes locekle Inese Zīle.

Turpinot attīstīt sociālo sfēru Latvijā un Baltijā, “Senior Group” 31.jūlijā svinīgi liks pamatakmeni nākamajām mājām. Trešās kārtas mājas plānots pabeigt līdz 2019.gada beigām, kā arī uzsākt celtniecību pie vēl diviem objektiem: Senior Ādaži un Senior Baltāsbaznīcas rezidencēm.

Mediju pārstāvji aicināti būt klāt svinīgajā brīdī, kā arī doties īsās ekskursijās jaunatklātajās mājās. Savu dalību pasākumā lūgums apstiprināt līdz 29.jūlijam pa tālruni 28293210 vai e-pastu info@senior-riga.eu.