„Citadele“ bankas

„Citadele“ bankas grybų ir uogų perdirbimo įmonei paskolino 1,41 mln. eurų

Paskelbta

Įsibėgėjant miško gėrybių sezonui, Švenčionyse įsikūrusi grybų ir uogų perdirbimo bendrovė „Agro Etalon“ apyvartines lėšas papildė 1,41 mln. eurų. Tokio dydžio paskolą vienerių metų laikotarpiui įmonei suteikė „Citadele“ bankas.

„Pačiu intensyviausiu sezono metu negalime pritrūkti apyvartinių lėšų, kad galėtume atsiskaityti su tiekėjais ir apsirūpinti pakankamu žaliavų kiekiu iki kito sezono. Per metus apdorojame apie 300 tonų grybų, 1,5 tūkst. tonų mėlynių, dar kitų uogų, todėl miško gėrybių supirkimui turime akumuliuoti pakankamą lėšų kiekį“, - sako „Agro Etalon“ direktorius ir akcininkas Darius Jarmalavičius.

Miško gėrybių perdirbimu bei prekyba užsiimanti bendrovė daugiausiai dirba su užsienio rinkomis, kur eksportuoja apie 90 proc. savo produkcijos. Didžiausios „Agro Etalon“ eksporto rinkos yra Vokietijoje, Prancūzijoje ir Italijoje. Tuo tarpu grybų ir uogų daugiausiai superkama iš tiekėjų Baltarusijoje, Ukrainoje ir Rusijoje, kadangi Lietuvoje žaliavos nepakanka.

Sezono metu įmonėje dirba apie 50 žmonių.

„Citadele“ banko Stambių verslo klientų departamento direktorius Vaidotas Gurskas sako, kad Lietuvos maisto produkcijos surinkimo, perdirbimo ar gamybos bei žemės ūkio sektoriaus įmonės pasižymi modernumu ir stabilumu.

„Investicijos į įrangą, šiuolaikinė vadyba ir atsakingas procesų planavimas leidžia joms pasinaudoti palankiausiais verslo finansavimo instrumentais. „Citadele“ bankas specializuojasi tiek stambių, tiek vidutinių ir mažų įmonių finansavime, džiaugiamės, kad galime prisidėti prie jų veiklos sustiprinimo. Įmonė „Agro Etalon“ veikia nuo 2011 metų, ji yra pripažinta rinkoje, turi nusistovėjusius tiekėjus bei savo produkcijos pirkėjus. Įmonės  vadovai daug dėmesio skiria žmonių darbo kokybės gerinimui ir saugios atmosferos kūrimui bei siekia pilnai patenkinti reiklių klientų poreikius“, - sako „Citadele“ banko atstovas.

Apie „Citadele” grupę

„Citadele“ grupė yra valdoma iš Latvijos, o jos dukterinės įmonės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje ir Šveicarijoje. „Citadele“ bankas tvarko atsiskaitymus ir mokėjimus kortelėmis, teikia kreditavimo, investicines, lizingo ir turto valdymo paslaugas, taip pat siūlo daug išskirtinių ir unikalų produktų. „Citadele“ banko vizija – tapti geriausiu finansinių paslaugų teikėju Baltijos šalyse tiek fiziniams asmenims, tiek ir mažosioms bei vidutinėms įmonėms.