„Citadele“ bankas

„Citadele“ bankas mažų butų projektui Vilniuje paskolino 4,6 mln. eurų

Paskelbta

„Citadele“ bankas Vilniuje statomam mažų butų projektui „Ozo kvartetas“ suteikė 4,6 mln. eurų paskolą. Banko finansuotą projektą šalia Ozo parko sostinėje plėtoja bendrovė „Sigma projektai“, kuriai bankas ir suteikė paskolą. Šiuo metu yra plėtojamas pirmas projekto etapas – statomi du iš keturių daugiabučių, kuriuose bus įrengti 23-32 kv. m ploto butai, kiti du pastatai bus pradėti statyti kitų metų vasarą. Plėtotojas į projektą investuoja ir 2,5 mln. eurų nuosavų lėšų. Numatomos investicijos į visą projektą – virš 14 mln. eurų.

Projekto vystytojai teigia, kad mažos kvadratūros butų projektas yra orientuotas į pirmojo būsto pirkėjus ir investuotojus. Ozo parke tarp Balčikonio ir Ralio gatvių iš viso planuojama pastatyti keturis daugiabučius, kuriuose bus įrengta 427 nedidelio ploto butai.

„Europos didmiesčiuose stebime tendenciją, kad mažos kvadratūros butai yra populiarūs tiek juos išsinuomoti, tiek įsigyti. Ne išimtis ir mūsų sostinė – čia kasmet iš kitų Lietuvos regionų atvyksta daug studentų, kuriems tėvai ieško būsto, Vilniuje apsistoja ir nemažai čia dirbti atvykstančių asmenų. Dėl žemesnės būsto įsigijimo kainos bei mažesnių būsto išlaikymo sąnaudų mažos kvadratūros butai yra patrauklūs ir jaunoms šeimoms - mat mažo ploto butų kainos projekte svyruoja tarp 38.000 – 57.000 eurų“, reikia sąlyginai nedidelio pradinio įnašo imant būsto kreditą“, – sako Arūnas Mačiuitis, bendrovės „Sigma projektai“ bendraturtis.

„Džiaugiamės galėdami prisidėti prie šiandienines tendencijas ir gyventojų bei verslo poreikius atitinkančio nekilnojamojo turto (NT) statybos projektų įgyvendinimo. Maždaug trečdalį šiemet per sausį – birželį naujai išduotų „Citadele“ banko paskolų teko NT vystymo projektams. Banko išduotos paskolos atspindi, kad daugiausiai naujų nekilnojamojo turto plėtros projektų įgyvendinama Lietuvos didmiesčiuose – Vilniuje ir Kaune“, – sako „Citadele“ banko Stambių verslo klientų departamento direktorius Vaidotas Gurskas.

„Pastebime, kad virtualios realybės interjero dizaino sprendimai renkantis būstą padeda susidaryti įspūdį ir greičiau priimti sprendimą dėl būsto įsigijimo, todėl investavome į virtualius įrankius, leidžiančius pasižvalgyti po būsimus butus ir įvertinti architektų siūlomus išplanavimo variantus, o baigę statybas įrengsime ir demonstracinius butus“, – apie pridėtinės vertės sprendimus būsimiems būsto pirkėjams kalba A. Mačiuitis.

Daugiau informacijos apie projektą „Ozo kvartetas“.

Apie „Citadele” grupę

„Citadele“ grupė yra valdoma iš Latvijos, o jos dukterinės įmonės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje ir Šveicarijoje. „Citadele“ bankas tvarko atsiskaitymus ir mokėjimus kortelėmis, teikia kreditavimo, investicines, lizingo ir turto valdymo paslaugas, taip pat siūlo daug išskirtinių ir unikalų produktų. „Citadele“ banko vizija – tapti geriausiu finansinių paslaugų teikėju Baltijos šalyse tiek fiziniams asmenims, tiek ir mažosioms bei vidutinėms įmonėms.