„Citadele“ bankas

„Citadele” – trečius metus iš eilės geriausiai klientus aptarnaujantis bankas Lietuvoje

Paskelbta

„Citadele“ bankas klientų aptarnavimo kokybės srityje trečius metus iš eilės užima pirmą vietą tarp kitų Lietuvoje veikiančių bankų. Tai parodė bendrovės „Dive Lietuva“ (UAB „Slapto pirkėjo tyrimai“) 2017 m. pabaigoje atlikto tyrimo duomenys. „Citadele“ bankas pagal klientų aptarnavimo kokybę surinko 99,6 proc. iš 100 proc. galimų – 11,9 proc. punkto daugiau už bendrą Lietuvos bankų vidurkį.

„Neabejoju, kad lyderio pozicijas padėjo išlaikyti nuosekli veikla ir motyvuoti darbuotojai. Organizacijos viduje vadovaujamės požiūriu „Kliento nuomonė – dovana“, todėl nuolat klausiame klientų, kaip jie vertina mūsų aptarnavimą, banko produktus bei paslaugas, atliekame kas mėnesinius vidinius klientų aptarnavimo kokybės patikrinimus kiekviename banko padalinyje ir atsižvelgdami į rezultatus ieškome konkrečių sprendimų, kaip pagerinti klientų patirtį banke. Nemažiau svarbu, kad ir su klientais dirbančius darbuotojus skatiname ne tik už pasiektus pardavimų rezultatus, bet ir už klientų aptarnavimo kokybę“, - sako Jurgita Čiurlionienė, „Citadele“ banko Kokybės ir klientų aptarnavimo vadovė

Tyrimų bendrovė „Dive Lietuva“ vertino bankų aptarnavimo vietos tvarką, kontakto su klientu pradžią, kliento poreikių išsiaiškinimą, bendravimo gebėjimus, darbuotojų išvaizdą, pasiūlymo ar sprendimo pateikimą klientui, kontakto pabaigą ir papildomą pardavimą – papildomų paslaugų klientui pasiūlymą. Susumavus rezultatus pagal visus tirtus kriterijus, „Citadele“ bankas trečius  metus iš eilės gavo aukščiausią įvertinimą Lietuvos bankų rinkoje – 99,6 proc. Tai – 3,2 proc. punkto daugiau nei pernai, kuomet pirmąją vietą „Citadele“ bankas užėmė gavęs 96,4 proc. įvertinimą.

Pasak J.Čiurlionienės, praėjusiais metais prie pozityvaus klientų vertinimo prisidėjo kartu su partneriais „Caffeine“ atidarytas antras unikalios koncepcijos banko padalinys Vilniaus PC „Akropolis“, kur klientai gali pasirūpinti ne tik savo finansais, bet ir pasimėgauti kava. Taip pat kartu su partneriais atlikome banko rašytinės komunikacijos auditą ir remiantis jo įžvalgomis parengėme „Komunikacijos gaires“, kurios padės mums sukurti vieningą komunikacijos toną visoje organizacijoje.

„Dive Lietuva“ tyrimas taip pat parodė, kad bendras bankų klientų aptarnavimo kokybės įvertinimas Lietuvoje per metus nukrito 1,8 proc. punkto iki 87,7 proc.

Apie „Citadele” grupę

„Citadele“ grupė yra valdoma iš Latvijos, o jos dukterinės įmonės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje ir Šveicarijoje. „Citadele“ bankas tvarko atsiskaitymus ir mokėjimus kortelėmis, teikia kreditavimo, investicines, lizingo ir turto valdymo paslaugas, taip pat siūlo daug išskirtinių ir unikalų produktų. „Citadele“ banko vizija – tapti geriausiu finansinių paslaugų teikėju Baltijos šalyse tiek fiziniams asmenims, tiek ir mažosioms bei vidutinėms įmonėms.