„Citadele“ bankas

„Moody's Investor Service“ pakeitė „Citadele“ banko kredito reitingą iš Ba2 į Ba1, išlaikydama teigiamą perspektyvą

Paskelbta

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody's Investor Service“ paskelbė, kad atnaujina AS „Citadele“ banka indėlių reitingą iš Ba2 į Ba1, išlaikydama teigiamą perspektyvą.

Pasak „Moody‘s“, svarbiausias veiksnys, paskatinęs atnaujinti „Citadele“ banko reitingą – tai pažanga, kurios bankas pasiekė įgyvendinant į Baltijos šalis nukreiptą augimo strategiją. Pagerinti reitingą taip pat paskatino didesnė kapitalizacija, augantis pelningumas, probleminių paskolų mažėjimas ir banko valdymo stiprinimas.

Teigiama „Moody‘s“ perspektyva reiškia, kad tikimasi nuolatinės pažangos toliau gerinant palankią veiklos aplinką, stiprinant valdymą ir didinant „Citadele“ grupei tenkančią rinkos dalį Baltijos šalyse net ir stiprėjančios konkurencijos sąlygomis.

„Citadele“ grupės Valdybos pirmininkas Guntis Beļavskis sakė: „„Citadele“ nuo pat įkūrimo rodė, kad vietinis bankas Baltijos šalyse gali augti ir klestėti, nepaisant aršios konkurencijos su tarptautiniais rinkos dalyviais. Ši tendencija ypač išryškėjo pritraukus pasaulinio lygio investuotojų grupę kartu su ERPB. Be to, reitingo atnaujinimas – dar vienas žingsnis link mūsų strateginio tikslo tapti tikru Baltijos šalių čempionu tarp mažmeninių klientų ir mažų bei vidutinių įmonių, tad mes labai didžiuojamės šiuo pripažinimu. Mūsų strateginės iniciatyvos skaitmeninėje erdvėje, siekis tapti populiariausiu banku ir apdairus rizikos valdymas leidžia prognozuoti „Citadele“ bankui palankią ateitį.“

Pirmoje 2018 m. pusėje „Citadele“ grupės kapitalo pakankamumo rodiklis (KPR) siekė 18,0 proc., grynasis pelnas – 18,0 mln. eurų, Grupės indėlių vertė – 2,65 mlrd. eurų, o grynoji banko paskolų portfelio vertė – 1,36 mlrd. eurų.