„Citadele“ bankas

ERPB ir „Citadele“ bankas remia IKEA tiekėjo iš Lietuvos plėtrą

Paskelbta

Įmonės „Vilniaus baldai“ modernizavimui finansuoti suteikta 37 mln. eurų  paskola

• ERPB ir „Citadele“ bankas Lietuvoje suteikė 37 mln. eurų bendrą paskolą surenkamųjų baldų gamintojui „Vilniaus baldai“
  • Šis finansavimas bus panaudotas efektyvesniam gamybos objektui statyti
  • Naujoji gamykla padės sumažinti CO2 išmetimą į aplinką, energijos suvartojimą ir kietųjų atliekų gamybą

ERPB ir „Citadele“ bankas Lietuvoje remia lietuviško baldų tiekėjo „Vilniaus baldai“ plėtrą, kuriai finansuoti šie du bankai suteikė 37 mln. eurų bendrą paskolą. „Vilniaus baldai“ – tai sėkmingai veikianti įmonė, kuri gamina lengvų konstrukcijų korpusinius baldus ir yra viena iš IKEA tiekėjų.

ERPB ir „Citadele“ bankas Lietuvoje šiam baldų gamintojui paskolins po 18,9 mln. eurų gamybai modernizuoti. Už šias lėšas „Vilniaus baldai“ statys naują ir itin modernią gamyklą, kuri pakeis esamus gamybos objektus ir padės sutelkti veiklą vienoje vietoje. Dėl to gamybos procesas taps efektyvesnis. Ši investicija taip pat padės gerokai sumažinti į aplinką išmetamą anglies dioksido kiekį, energijos suvartojimą ir kietųjų atliekų gamybą.

Naujasis gamybos objektas buvo suprojektuotas laikantis geriausių pramonės standartų ir praktikos bei glaudžiai bendradarbiaujant su IKEA, kuri jau du dešimtmečius yra pagrindinė įmonės klientė. Įmonei „Vilniaus baldai“ tai leis padidinti gamybos pajėgumus, pagerinti kokybę ir patenkinti augančią paklausą.

ERPB vadovas Baltijos šalims Matti Hyyrynenas, kalbėdamas apie šį sandorį, sakė: „Mes visada džiaugiamės galėdami paremti klestinčių įmonių, tokių kaip „Vilniaus baldai“, plėtrą. Įmonės siekis didinti efektyvumą prisidės prie poveikio  aplinkai mažinimo, o investicijos padės „Vilniaus baldams“ augti. Parama žaliosios Baltijos šalių ekonomikos plėtrai yra svarbiausias ERPB prioritetas, taip pat džiaugiamės, kad siekdami šio tikslo galime bendradarbiauti su „Citadele“ banku.“

Šioms mintims pritarė „Citadele“ banko Valdybos narė ir verslo klientų aptarnavimo direktorė Santa Purgaile: „Džiaugiamės, kad „Citadele“ finansavimą panaudojome padėti vienai iš pirmaujančių Lietuvos baldų gamintojų – „Vilniaus baldams“ – įgyvendinti tokias reikšmingas investicijas į darbo našumą ir veiksmingumą. Ilgalaikis ir sėkmingas mūsų bendradarbiavimas su ERPB didina galimybes įmonių savininkams įgyvendinti didelio masto investicinius projektus Baltijos šalyse. Tai taip pat svarbu viso regiono ekonominiam vystymuisi.“

„Vilniaus baldai“ siūlo didelį įvairių gaminių asortimentą, apimantį nuo paprastų iki sudėtingų ir daugiafunkcių baldų, ypatingas dėmesys skiriamas vaikiškiems baldams. Nuo 1997 m. gamykla gamina ir tiekia IKEA lengvus baldus iš medžio drožlių plokščių.

ERPB Lietuvoje dirba nuo 1991 m. ir iki šiol yra investavęs 862 mln. eurų į 88 projektus. ERPB prioritetai šalyje yra vietinių įmonių atsparumo stiprinimas ir kapitalo rinkų bei žaliosios ekonomikos plėtra.

Pagal klientų skaičių „Citadele“ yra trečiasis bankas Latvijoje. Banko akcininkai yra Europos rekonstrukcijos ir plėtros bankas bei pasaulinės patirties bankininkystės sektoriuje turinčių tarptautinių investuotojų grupė. „Citadele“ grupė yra valdoma iš Latvijos, o jos pavaldžiosios bendrovės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje ir Šveicarijoje. „Citadele“ vykdo sandorius ir mokėjimus kortelėmis, teikia kreditavimo, indėlių, investicines, lizingo ir aktyvaus valdymo paslaugas, taip pat siūlo daug išskirtinių ir unikalių produktų, pavyzdžiui, bekontakčius mokėjimus su nešiojamais įrenginiais - apyrankėmis, lipdukais ir telefonai . 2018 metais bendrovė „Dive“, viena iš pirmaujančių klientų aptarnavimo vertinimo ir gerinimo įmonių Centrinėje ir Rytų Europoje, pripažino „Citadele“ banką vienu iš geriausią klientų aptarnavimą užtikrinančių bankų Latvijoje ir Lietuvoje.

Naujausi pranešimai spaudai

Visi pranešimai spaudai