„Citadele“ bankas

„Citadele“ banko Lietuvos filialo vadovu paskirtas Darius Burdaitis

Paskelbta

Gavus Europos centrinio banko pritarimą, „Citadele“ banko Lietuvos filialo vadovu paskirtas Darius Burdaitis, iki tol „Citadele“ banke ėjęs verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovo pareigas. Filialo vadovu D. Burdaitis skiriamas nuo kovo mėn. 1 dienos.

„Per kelerius pastaruosius metus „Citadele“ bankas Lietuvoje tapo aktyviu finansų sektoriaus dalyviu, į rinką atnešusiu daugiau konkurencijos. „Citadele“ banke mes nuolat tobuliname paslaugas ir daug dėmesio skiriame skaitmeniniams sprendimams, kad klientai galėtų daugumą reikalų susitvarkyti nuotoliniu būdu. Mūsų prioritetu ir toliau išliks siekis užtikrinti gyventojams ir verslo įmonėms aukščiausios kokybės paslaugas, taip pat – prisidėti prie verslo Lietuvoje ir Baltijos šalyse augimo“, – sako naujai paskirtas „Citadele“ Lietuvoje vadovas D. Burdaitis.

D. Burdaitis pareigose keičia Vaidotą Gurską, kuris toliau eis „Citadele Leasing“ Lietuvos filialo ir „Citadele Factoring“ Lietuvoje vadovo pareigas.

„Lizingo paslaugos tapo didele ir svarbia „Citadele“ verslo dalimi, o Vaidotas sėkmingai perėmė lizingo vadovo pareigas Lietuvoje, tad atėjo laikas žengti kitą žingsnį ir leisti jam visą dėmesį sutelkti lizingui. Dariaus, iki tol ėjusio verslo ir mažmeninės bankininkystės vadovo pareigas, skyrimas Lietuvoje filialo vadovu buvo natūralus pasirinkimas, todėl tikiu, kad perėjimas bus sklandus“, – sako „Citadele“ banko generalinis direktorius Johanas Åkerblomas.

Prieš dvejus metus prie „Citadele“ vadovų Lietuvoje komandos prisijungęs D. Burdaitis finansiniame sektoriuje dirba jau beveik du dešimtmečius, per kuriuos užėmė įvairias vadovaujančias pozicijas, buvo atsakingas už ryšių palaikymą su didžiausiomis Lietuvos įmonėmis ir privačiais klientais.

JAV kapitalo „Citadele“ finansinė grupė yra valdoma iš Latvijos, jos pavaldžiosios įmonės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje ir Estijoje. Pagal turto vertę „Citadele“ yra antras didžiausias komercinis bankas Latvijoje. Be klasikinių bankininkystės sprendimų, „Citadele“ klientams siūlo įvairias paslaugas, paremtas naujos kartos finansinėmis technologijomis, įskaitant modernią mobiliąją programėlę, bekontakčius ir momentinius mokėjimus. „Citadele“ bankas pirmasis Baltijos šalyse pasiūlė galimybę gyventojams atsidaryti banko sąskaitą atsisiuntus mobiliąją programėlę ir pasidarius asmenukę. Taip pat siūlo galimybę bekontakčius mokėjimus atlikti išmaniuoju žiedu, „Google Pay“, „Apple Pay“, „Fitbit“ ir „Garmin“ įrenginiais.