„Citadele“ bankas

Svarbu verslo klientams: nuo lapkričio 19 d. keičiasi mokėjimų importo / eksporto tvarka

Paskelbta

Gerbiami Klientai,

nuo š. m. lapkričio 19 d. įsigalioja svarbus pasikeitimas, aktualus didelį kiekį mokėjimų inicijuojančioms įmonėms, kurios pateikdamos mokėjimus bankui naudoja duomenų apsikeitimą bylomis, kitaip dar vadinamą duomenų importą / eksportą tarp savo apskaitos programos ir internetinės bankininkystės. Pokyčius sąlygoja SEPA reglamente numatyti reikalavimai, kurių privaloma laikytis ir mūsų šalyje.

Kas keisis nuo lapkričio 19 d.?

Nuo lapkričio 19 d. įsigalioja Kredito pervedimo schemos taisyklių pasikeitimai („Credit transfer Scheme Rulebook changes“), kuriais vadovaujantis ISO 20022 XML standarto pranešimuose bus privaloma naudoti du papildomus elementus.  Jeigu atlikdami kredito pervedimus naudojatės minėtu duomenų importu / eksportu, būtinai turite atlikti reikalingus parengiamuosius darbus. Be reikalingų pakeitimų įdiegimo jūsų įmonės pavedimai nepasieks mokėjimo paslaugų teikėjų (duomenų importo failai bus atmesti).

Kaip pasiruošti pokyčiams?

Atnaujintą ISO 20022 XML standarto pranešimų naudojimo taisyklių versiją galite rasti Lietuvos bankų asociacijos svetainėje. Visi šie pakeitimai susiję su Lietuvos prisijungimu prie vieningos mokėjimų eurais erdvės (SEPA). SEPA reglamentas nustato, kad įmonės, išskyrus labai mažas, kai siųs ar gaus mokėjimo nurodymus, sugrupuotus bylomis, kitaip tariant naudos duomenų importą / eksportą tarp savo apskaitos ir internetinės bankininkystės sistemų, turi naudoti ISO 20022 XML formato pranešimus.

Jei kiltų klausimų, prašome kreiptis tel. 19091. Skambinantiems iš užsienio konsultacija teikiama tel. +370 5 221 9091.

Naujausi pranešimai spaudai

Visi pranešimai spaudai