„Citadele“ bankas

„Citadele“ bankas ir „Citadele faktoringas ir lizingas“ skirstys daugiau kaip 106 mln. eurų valstybės garantuotų paskolų portfelį verslui

Paskelbta

„Citadele“ bankas ir „Citadele faktoringas ir lizingas“ su UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA) pasirašė sutartis pagal priemonę „Portfelinės garantijos paskoloms 2“, pagal kurias kiekviena iš jų verslui galės suteikti po daugiau kaip 53 milijonų eurų paskolų ar lizingo sandorių su portfeline garantija. Ši priemonė skirta smulkiojo ir vidutinio verslo įmonėms bei didelėms įmonės, kurios sunkumų patyrė 2020 m. dėl COVID-19 protrūkio. Šios portfelinės garantijos verslo ir lizingo paskoloms pradedamos taikyti nuo šiandien.

„Esame savo klientų patikimi partneriai Lietuvoje ir Baltijos šalyse ir norime juos palaikyti tiek gerais, tiek ir sunkiais laikais, todėl stengiamės savo klientams suteikti kuo daugiau galimybių išlaikyti ir plėsti verslus. Su INVEGA bendradarbiaujame nuo 2017 metų ir tikime, kad šios naujos sutartys, kaip ir kitos valstybės pagalbos verslui priemonės, padės užtikrinti šalies ekonomikos gyvybingumą šiuo sudėtingu laikotarpiu“, – teigia „Citadele“ banko Lietuvos filialo vadovas Vaidotas Gurskas.

Pagal šią priemonę paskolos gali būti teikiamos įmonėms, kurios 2019 m. gruodžio 31 d. nebuvo laikomos sunkumų patiriančiomis, ir įmonėms, kurių apyvarta dėl COVID-19 protrūkio sumažėjo ne mažiau kaip 30 proc., o finansiniai srautai tapo nepakankami turimiems įsipareigojimams dengti. Maksimali paskolos suma – 5 mln. Eur, valstybės garantija – iki 80 proc. Vienam paskolos gavėjui gali būti suteikiamos kelios paskolos, tačiau bendra jų suma negali viršyti maksimalios paskolos sumos. Garantuotos paskolos gali būti teikiamos ne ilgesniam kaip 6 metų (72 mėnesių) laikotarpiui.

„Priemonė „Portfelinės garantijos paskoloms 2“ nuo savo pirmtakės priemonės skiriasi gerokai palankesnėmis sąlygomis verslui, nes būtent to dabar labiausia ir reikia. Sulaukėme labai didelio finansų tarpininkų susidomėjimo teikti paskolas ar lizingą nuo COVID-19 nukentėjusiems verslams su valstybės portfeline garantija. Tikiu, kad tokia pagalba verslui padės suvaldyti sumažėjusios apyvartos ar sutrikusių finansinių srautų pasekmes“, – teigia INVEGA generalinis direktorius Kęstutis Motiejūnas.

Paskolos gali būti įtraukiamos į garantuotą portfelį ne vėliau kaip iki 2020 m. gruodžio 31 d. Norėdamos pasinaudoti šios portfelinės garantijos priemone įmonės turi kreiptis į „Citadele“ banką, taip pat kaip ir įprasto finansavimo atveju.

Naujausi pranešimai spaudai

Visi pranešimai spaudai