„Citadele“ bankas

„Citadele“ bankas Lietuvoje centrinę būstinę perkelia į „Green Hall“ verslo slėnį

Paskelbta

„Citadele“ bankas keliasi į „Green Hall“ verslo slėnį Vilniuje, kurį plėtoja SBA bendrovė „Urban Inventors“. Aukščiausiame slėnio pastate „Citadele“ bankas įkurdins Lietuvos centrinę būstinę bei klientų aptarnavimo skyrių. Planuojama, kad bankas duris „Green Hall 1“ verslo centre atvers liepos mėnesį.

„Turime labai aiškų tikslą –  tapti banku, kuris siūlo inovatyvius skaitmeninius produktus ir suteikia aukščiausio lygio aptarnavimą klientams. Siekiant šių ambicingų tikslų ieškojome ir naujų banko namų, kurie darbuotojams sukurtų įkvepiančią ir bendradarbiauti skatinančią aplinką ir turėtų tinkamą erdvę naujos koncepcijos „Citadele“ banko skyriui, kuriame klientai turės dar daugiau galimybių gauti jiems reikiamų patarimų ir susipažinti su naujausiais mūsų produktais“, – teigia „Citadele“ banko Lietuvos filialo ir administracijos vadovas Vaidotas Gurskas.

„Citadele“ bankas išsikelia iš savo centrinės būstinės K. Kalinausko g. Vilniuje ir „Green Hall 1“ bankas nuomosis beveik 2200 kv. m. plotą ir įsikurs keturiuose pastato aukštuose. Naujajame biure ir banko skyriuje dirbs apie 200 darbuotojų.

Pirmame „Green Hall 1“ pastato aukšte įsikūręs banko skyrius bus dvigubai didesnis negu dabartinis ir užims 200 kv. m. plotą. Skyriuje klientai galės susipažinti su naujausiais skaitmeniniais produktais ir gauti konsultacijas įvairiais finansiniais klausimais.

„Citadele“ bankas bus vienas didžiausių nuomininkų „Green Hall“ verslo slėnyje ir organiškai įsilies dešiniajame Neries krante Vilniuje susiformavusį centrinį finansinių paslaugų ir įstaigų rajoną. Bankai yra klientai, kurie kelia ypatingus saugumo, vietos reputacijos ir kitus reikalavimus, todėl „Green Hall“ verslo slėnio pasirinkimas yra mūsų išskirtinumo ir patirties šiose srityse įvertinimas“, – sako „Urban Inventors“ generalinis direktorius Tomas Astrauskas.

Pasak jo, su „Citadele“ banku pasirašyta ilgalaikė nuomos sutartis. Intensyviai dirbant abiejų šalių komandoms sandorį pavyko užbaigti per itin trumpą laiką – mažiau nei du mėnesius. Proceso metu šalis konsultavo advokatų bendrija „Ellex Valiunas“, o tarpininkavo NT konsultacijų bendrovė „Newsec“.

„Šis projektas „Citadele“ bankui yra itin svarbus, nes persikėlimas iš ilgalaikės būstinės Kalinausko g. reiškia ne tik esminį biuro aplinkos pagerinimą darbuotojams bei banko ambicijos deklaravimą, bet taip pat ir perėjimą iš nuosavo pastato į nuomos santykius. Banko pasirinkimą nulėmė unikali „Green Hall“ slėnio architektūra bei pastato matomumas, efektyvus biuro ploto išdėstymas ir panaudojimas bei galimybė įrengti patogų klientų aptarnavimo skyrių pirmajame aukšte,“— sako „Newsec“ partneris ir Nuomininkų atstovavimo grupės vadovas Baltijos regione Martynas Babilas.

„Green Hall 1“ verslo centre ilgą laiką veikė „Barclays“ banko globalių operacijų padalinys.

„Prieš tris mėnesius „Barclays“ pasitraukus iš Lietuvos, verslo centras netruko užsipildyti nuomininkais. Šiuo metu verslo centre „Green Hall 1“ pastate laisvų patalpų telikę apie 1 200 kv. metrų – tai 13 proc. viso pastato ploto. Dėl jo jau vyksta intensyvios derybos ir neabejojame, kad jį išnuomosime jau artimiausiu metu“, – sako „Urban Inventors“ komercijos padalinio vadovas Giedrius Muliuolis.

Visą „Green Hall“ verslo slėnį sudaro trijų pastatų kompleksas. Baigiamame statyti „Green Hall 3“ įsikurs tarptautinė kapitalo rinkų bendrovė „Moody‘s“, kuri išsinuomojo didžiąją dalį pastato ploto. Dėl likusios dalies vyksta derybos. „Green Hall 2“ verslo centras išnuomotas visas. Bendros SBA grupės investicijos į „Green Hall“ slėnį viršija 40 mln. eurų.