„Citadele“ bankas

„Citadele“ bankas pradeda finansuoti tvarios miškininkystės investicinius projektus

Paskelbta

„Citadele“ bankas ir investicijų valdymo bendrovė „I Asset Management“ susitarė dėl 4,25 mln. eurų finansavimo, kuris bus skirtas bendrovės valdomam fondui „Baltic Green Fund“ įsigyti miško žemės Lietuvoje ir tęsti įsigijimus Latvijoje.

„Miškai yra perspektyvus žaliosios ekonomikos sektorius, jo vaidmuo kovojant su klimato kaita – labai svarbus. Matydami, kad verslas pradeda aktyviau domėtis tvaria miškininkyste, esame pasirengę pasiūlyti reikiamus finansavimo sprendimus ir prisidėti prie investicinių projektų įgyvendinimo. Džiaugiamės, kad „I Asset Management“ pasirinko „Citadele“ banką miško įsigijimo Baltijos šalyse sandoriams finansuoti“, – pabrėžia „Citadele“ banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Baltijos šalims Vaidas Žagūnis.

Į miško žemę Baltijos šalyse „I Asset Management“ pradėjo investuoti 2019 m. pradžioje įsteigusi investicinį fondą „Baltic Green Fund“.

„Sėkmingai užbaigėme pirmąjį fondo plėtros etapą – įsigijimas Lietuvoje įtvirtins fondo pozicijas tvarios miškininkystės rinkoje Baltijos šalyse. Tai pavyko pasiekti sklandžiai ir greitai bendradarbiaujant su fondo finansiniu partneriu banku „Citadele“. Džiaugiamės, kad bankas finansuoja ne tik miško žemės įsigijimą Lietuvoje, bet ir planuojamą fondo plėtrą Latvijoje. Padėjome tvirtus pagrindus antrajam fondo plėtros etapui, kurį ketiname įgyvendinti per 2021-uosius“, – komentuoja turto valdymo bendrovės „I Asset Management“ valdybos narys, fondo „Baltic Green Fund“ investicijų direktorius Simonas Jurgionis.

Miško žemę Lietuvoje (1,5 tūkst. ha) pardavusi įmonių grupė ICOR dalį gautų lėšų įnešė į „Baltic Green Fund“ ir tapo investuotoja į fondą. „Šis žingsnis atspindi įmonės finansinę strategiją diversifikuoti aktyvus. Esame atviri investicijoms ne tik į miškininkystės sektorių, bet ir į kitus perspektyvius produktus ir veiklas“, – sako ICOR generalinis direktorius Artūras Gudelis.

„Baltic Green Fund“ dydis šiuo metu viršija 10 mln. eurų, siekiamas dydis – 30 mln. eurų. Fondo veiklos trukmė planuojama 8 metams su galimybe pratęsti dar dvejiems. Iš viso turto valdymo įmonė „I Asset Management“ valdo 7 investicinius fondus, kurie investuoja JAV akcijų rinkoje ir alternatyviose turto klasėse kaip viešbučiai, privatūs studentų namai, miškai, privati skola.