„Citadele“ bankas

„Moody’s“ padidino „Citadele“ kredito reitingą iki investicinio lygio

Paskelbta

2020 m. rugsėjo 29 d. tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody’s“ padidino AS „Citadele banka“ kredito reitingą iki investicinio lygio – bankui suteiktas stabilios perspektyvos Baa3 reitingas.

Atnaujindama „Citadele“ banko kredito reitingą, kredito reitingų agentūra „Moody’s“ atsižvelgė į „Citadele“ banko pagrindinių rodiklių pagerėjimą ir į planuojamo SIA „UniCredit Leasing“ įsigijimo poveikį atskiram banko kredito profiliui. Reitingo padidinimas taip pat grindžiamas reikšmingai pagerėjusiu „Citadele“ mokumu per kelerius pastaruosius metus, didesne kapitalizacija ir probleminių paskolų mažėjimu.

„Citadele“ banko generalinis direktorius Johanas Akerblomas sakė: „Tai, kad „Moody’s“ padidino reitingą iki investicinio lygio, rodo tvirtą banko finansinę padėtį. Be to, tai taip pat įrodo, kad darome didelę pažangą įgyvendindami ilgalaikę strategiją ir siekdami tapti pirmaujančiu finansinių paslaugų teikėju Baltijos šalyse. Džiaugiamės, kad, nors buvo sudėtinga ekonominė aplinka 2020 m., ir toliau teikėme savo klientams nenutrūkstamas bei geriausias savo klasėje finansines paslaugas ir užtikrinome puikius banko kapitalo pakankamumo bei likvidumo rodiklius.“

Pirmojoje 2020 m. pusėje „Citadele“ grupės kapitalo pakankamumo rodiklis (KPR) siekė 21 proc., grupės indėlių vertė – 3,65 mlrd. eurų, o grynoji paskolų portfelio vertė – 1,5 mlrd. eurų.