Banka Citadele

Moody’s paaugstina Citadeles kredītreitingu līdz investīciju pakāpes reitingam

Informējam, ka 2020. gada 29. septembrī starptautiskā kredītreitingu aģentūra Moody’s paaugstināja AS “Citadele banka” kredītreitingu līdz investīciju pakāpei, piešķirot Baa3 reitingu ar stabilu nākotnes prognozi.

Paaugstinot bankas Citadele kredītreitingu, Moody's ir ņēmis vērā uzlabojumus Citadeles darbības pamatrādītājos un plānotās SIA UniCredit Leasing iegādes ietekmi uz bankas kredītprofilu. Reitinga paaugstināšanas pamatā ir arī Citadeles maksātspējas uzlabošanās pēdējo gadu laikā, augstāka kapitalizācija un slikto kredītu samazināšanās.

Citadeles valdes priekšsēdētājs Johans Akerbloms: “Moody’s Citadeles kredītreitinga paaugstināšana līdz investīciju pakāpes reitingam ir pierādījums bankas stabilajiem finanšu rādītājiem. Tas apstiprina, ka esam uz pareizā ceļa, lai sasniegtu mūsu ilgtermiņa stratēģiju kļūt par vadošo finanšu pakalpojumu sniedzēju Baltijā. Mēs esam lepni, ka, neskatoties uz izaicinošo ekonomisko vidi 2020. gadā, mēs turpinājām klientiem sniegt labākos finanšu pakalpojumus un nodrošinājām, ka banka strādā ar spēcīgiem kapitāla un likviditātes rādītājiem.”

2020. gada pirmajā pusgadā Citadeles Grupas kapitāla pietiekamības rādītājs (CAR) bija 21,0%, noguldījumi - 3,65 miljardi eiro un neto kredītportfelis sasniedza 1,50 miljardus eiro.