„Citadele“ bankas

Pokyčiai AS „Citadele banka“ stebėtojų taryboje

Paskelbta

Klavas Vaskas (Klāvs Vasks), AS „Citadele banka“ stebėtojų tarybos narys, atsistatydino iš pareigų ir nebedalyvaus „Citadele“ stebėtojų tarybos bei Audito komiteto veikloje.

Johanas Akerblomas (Johan Åkerblom), „Citadele“ valdybos pirmininkas, teigė: „Esame dėkingi K. Vaskui už jo ilgametį darbą „Citadele“. Klavas banke dirbo nuo pat jo įkūrimo ir prisidėjo prie sėkmingų „Citadele“ pokyčių, banko paslaugų modernizavimo. Linkime jam sėkmės kitame gyvenimo etape.“

K. Vaskas pakomentavo savo karjeros pokyčius: „Buvimas „Citadele“ stebėtojų tarybos nariu yra svarbi mano karjeros dalis. Tai buvo iššūkių kupinas periodas, kuris padėjo tobulėti profesinėje srityje, tačiau dabar jis baigiasi. Buvau banko komandos narys nuo pat jo įkūrimo prieš 13 metų, dalyvavau svarbiausiuose jo vystymosi etapuose, todėl galiu drąsiai sakyti, kad per tą laiką „Citadele“ banko svarba išaugo ne tik Latvijos, bet ir visų Baltijos šalių finansų sektoriuje. Per tuos metus išaugo klientų skaičius, taip pat verslo ir privataus sektoriaus finansavimas, bankas kūrė finansinius sprendimus ir įgyvendino daug technologinių inovacijų.“

Stephenas Youngas, Audito komiteto narys, buvo nominuotas į AS „Citadele banka“ stebėtojų tarybos nario pareigas. Jis taip pat perims Audito komiteto vadovo pareigas, kurias ėjo K. Vaskas.

„Paskirti Stepheną stebėtojų tarybos nariu yra logiškas žingsnis. Jis yra Audito komiteto narys ir turi reikiamos patirties šioje srityje. Atsižvelgiant į S. Youngo patirtį audito srityje Baltijos šalyse, jis yra puikus kandidatas į stebėtojų tarybą“, – teigė J. Akerblomas.

S. Youngas taip kalbėjo apie naujas pareigas: „Man garbė būti nominuotam „Citadele“ stebėtojų tarybos nariu ir tęsti darbus su valdyba ir banko vadovais. Savo karjerą paskyriau darbui su finansų institucijomis Baltijos šalyse, audito srityje, ir labai vertinu galimybę prisidėti prie „Citadele“ valdymo.“

Stebėtojų tarybos narius perrinkti numatyta per AS „Citadele banka“ visuotinį akcininkų susirinkimą.