„Citadele“ bankas

„Citadele“ suteikė 4,7 mln. eurų finansavimą INVL valdomam fondui

Paskelbta

„Citadele“ bankas pradeda bendradarbiavimą su vienu iš didžiausių privataus kapitalo investicinių fondų Baltijos šalyse „INVL Baltic Sea Growth Fund“, valdomu bendrovės „INVL Asset Management“. Banko suteiktas finansavimas padės užtikrinti efektyvią fondo veiklą, investuojant į reikšmingą augimo potencialą turinčias įmones.

Pirmaujančios privataus kapitalo investicijų bendrovės Baltijos šalyse 2019 m. įsteigtas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ fondas investuotoja į įvairių pramonės sričių įmones Baltijos regiono šalyse. Šįkart „Citadele“ banko suteiktas 4,7 mln. eurų finansavimas padės užtikrinti efektyvesnę fondo veiklą investuojant ir valdant perspektyvias bendroves, taip pat veikiančias sveikatos priežiūros, sveikatinimo ir medicininės reabilitacijos, inžinerinių paslaugų bei aplinkos tvarkymo srityse, siekiant spartaus jų augimo.

„Sveikatos sistema yra viena tų sferų, kuri liečia kiekvieną. Todėl aktyvus jos tobulinimas, inovacijų kūrimas, siekiant ateityje užtikrinti vis kokybiškesnes ir modernesnes sveikatos paslaugas visuomenei yra be galo svarbus. Džiugu, kad fondo valdytojai didelį dėmesį skiria ir šiai sričiai, o pirmąją fondo investicija, būtent, ir buvo sveikatos priežiūros klinikų tinklo akcijų įsigijimas. Bendradarbiavimas leis ir mums prisidėti prie Baltijos regione sparčiai besivystančių įmonių plėtros“, – teigia Vaidas Žagūnis, „Citadele“ banko valdybos narys ir Baltijos šalių verslo bankininkystės tarnybos vadovas.

„Savo investicijomis siekiame kurti pridėtinę vertę – skatinti ne tik įmonių potencialą ir augimą, bet ir aktyviai prisidėti prie jų sritį veikiančių problemų sprendimo. Efektyvumas, greitas sprendimų priėmimas ir jų įgyvendinimas mums ypač aktualus. Todėl džiaugiamės, kad su banko pagalba galėsime dar aktyviau plėsti savo investicijas ir sparčiai įgyvendinti priimtus sprendimus, suteikdami pasinaudodami „tiltinio“ finansavimo galimybėmis“, – teigia Deimantė Korsakaitė, vadovaujanti fondo partnerė.

Apie „INVL Baltic Sea Growth Fund“

165 mln. eurų dydžio fondas „INVL Baltic Sea Growth Fund“ yra pirmaujantis Baltijos šalyse privataus kapitalo fondas, kurio pagrindinis investuotojas yra Europos investicijų fondas (EIF).

INVL grupės valdomas fondas orientuojasi į investicijas Baltijos šalyse, Lenkijoje, Skandinavijoje ir Vidurio Europoje. Fondas jau yra investavęs į septynias bendroves, veikiančias sveikatos priežiūros, sveikatinimo ir medicininės reabilitacijos, inžinerinių paslaugų, aplinkos tvarkymo (plastiko perdirbimo ir atliekų surinkimo), veterinarijos paslaugų bei kosmetikos ir higienos priemonių gamybos srityse.

Fondas, orientuodamasis į daugumos arba reikšmingos mažumos paketus ir investuodamas 10-30 mln. eurų į bendroves, turinčias didelį augimo potencialą bei gebančias veikti augančios pasaulinės konkurencijos sąlygomis, siekia suformuoti diversifikuotą portfelį.