„Citadele“ bankas

Pirmąjį š.m. ketvirtį reikšmingai augo „Citadele“ banko paskolos smulkiajam verslui

Paskelbta

2017 m. pirmojo ketvirčio pabaigoje „Citadele“ banko Lietuvoje turtas sudarė 523 mln. eurų, t. y. 27 % daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu praėjusiais metais. Per 12 mėnesių banko paskolų verslui portfelis išaugo 25 % - iki 197 mln. eurų, o vartojimo kreditų, suteiktų privatiems klientams, suma padidėjo 86 % ir pasiekė 12 mln. eurų.

„Banko kapitalo bazės bei paskolų portfelio augimą paskatino ir gerėjančios ekonominės sąlygos, ir konkretūs banko veiksmai, teikiant paslaugas tiek privatiems, tiek verslo klientams. Pirmąjį š.m. ketvirtį smulkiosioms ir vidutinio dydžio įmonėms toliau aktyviai teikėme pernai rinkai pristatytą naują finansavimo produktą – mikropaskolas, taip pat teikėme paskolas verslui su paskolų garantijų fondų garantijomis. Vartojimo kreditų apimtis didino išplėstas šių kreditų išdavimo tinklas, įskaitant elektroninius banko kanalus“, – teigia Dace Priede „Citadele“ banko Lietuvoje valdybos pirmininkė ir administracijos vadovė.

Reikšmingai išaugo ir „Citadele“ banko klientų indėliai. 2017 m. I ketvirčio pabaigoje bendra indėlių suma pasiekė 433 mln. eurų, t. y. per metus padidėjo 31 %.

Palyginti su 2016 m. pirmuoju ketvirčiu, „Citadele“ banko Lietuvoje grynasis pelnas sumažėjo 53 % iki 0,5 mln. eurų.

„Pirmąjį š.m. ketvirtį bankas daugiau investavo į pardavimo kanalus, taikė konservatyvesnę paskolų rizikos vertinimo metodiką, dėl ko padidėjo anksčiau suteiktų paskolų rezervas ir tai lėmė banko pelno rezultatą“, – teigia D. Priede.

Banko grynosios komisinių ir palūkanų pajamos išaugo 25 % - iki 3,4 mln. eurų.

Visose trijose Baltijos šalyse veikiančios „Citadele“ grupės pirmojo ketvirčio grynasis pelnas buvo 9,1 mln. eurų, t. y. 19 % didesnis palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai. „Citadele“ grupės paskolų portfelio grynoji vertė toliau augo ir 2017 m. pirmojo ketvirčio pabaigoje pasiekė 1,273 mlrd. eurų, t. y. padidėjo 6 % palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2016 metais. „Citadele“ grupės bendra indėlių suma per metus išaugo 13 % ir pasiekė 2,91 mlrd. eurų, sustiprindama grupės likvidumą ir finansavimo galimybes.

„Citadele“ grupės turtas pirmojo š.m. ketvirčio pabaigoje sudarė 3,310 mlrd. eurų, t. y. 12 % arba 351 mln. eurų daugiau nei 2016 m. pirmąjį ketvirtį.

Apie „Citadele“ grupę

„Citadele“ grupė yra valdoma iš Latvijos, o jos dukterinės įmonės ir filialai veikia Latvijoje, Lietuvoje, Estijoje ir Šveicarijoje. „Citadele“ bankas tvarko atsiskaitymus ir mokėjimus kortelėmis, teikia kreditavimo, investicines, lizingo ir turto valdymo paslaugas, taip pat siūlo daug išskirtinių ir unikalų produktų. „Citadele“ banko vizija – tapti geriausiu finansinių paslaugų teikėju Baltijos šalyse tiek fiziniams asmenims, tiek ir mažosioms bei vidutinėms įmonėms.

Naujausi pranešimai spaudai

Visi pranešimai spaudai