„Citadele“ bankas

Prie e. atsiskaitymų aktyviausiai pereina smulkieji gamintojai, svetingumo ir grožio sektoriaus atstovai

Paskelbta

Baltijos šalių prekybininkai ir paslaugų teikėjai jau nuo pernai lapkričio mėnesio gali priimti bekontakčius atsiskaitymus mobiliuoju telefonu be papildomos įrangos. „Citadele“ banko duomenys rodo, kad šiuo metu beveik 1 tūkst. Baltijos šalių prekybininkų, įsidiegusių „Citadele Phone POS“ programėlę savo „Android“ telefone ar planšetiniame kompiuteryje, yra priėmę atsiskaitymų, kurių bendra vertė viršija 1 mln. eurų.

„Citadele Phone POS“ programėlė jau yra atsisiųsta į daugiau nei 1,2 tūkst. mobiliųjų įrenginių Baltijos šalyse. Tarp aktyviausiai sprendimu besinaudojančiųjų yra smulkieji verslininkai, taip pat savarankiškai dirbantys asmenys, teikiantys įvairias paslaugas, patys pristatantys klientams užsakymus, prekiaujantys sezoninėse mugėse, kt.

„Pirmą kartą apie „Phone POS“ sprendimą išgirdome verslo bendruomenės susitikimo metu ir iš karto susidomėjome paslaugos galimybėmis. Vykdome kelias skirtingas veiklas: prekiaujame dovanomis, taip pat užsiimame renginių organizavimu, tad su savo klientais bendraujame tiesiogiai. Dėl to mūsų verslui yra ypač aktualus klausimas, kaip neprisirišant prie konkrečios vietos ir konkretaus įrenginio palengvinti atsiskaitymą, pinigų surinkimą. „Phone POS“ pasirodė mums labai tinkamas sprendimas  ir jo naudingumu įsitikinome vos po kelių dienų po sutarties pasirašymo – dalyvavome parodoje, kurioje vienu metu galėjome vienas kitam netrukdydami ir neužlaikydami klientų atlikti atsiskaitymo operacijas telefonu“, – sako įmonės „Raudona paprika“, valdančios DaugDaug.lt ir VauVau.lt prekės ženklus, vadovas Andrius Senkus.

„Tarp mūsų klientų yra daug smulkiųjų prekybininkų, gamintojų, įvairias paslaugas teikiančių ir kita individualia veikla besiverčiančių asmenų, kurie pristato užsakymus į namus ar prekiauja savo produkcija turguose, mugėse, miestų šventėse. Jiems kiekvienas klientas yra labai svarbus, todėl turi būti lankstūs pasiūlydami jiems patogiausią atsiskaitymo būdą. Mūsų sprendimu aktyviai naudojasi taip pat ir grožio paslaugų atstovai, o vasaros sezonas paskatino dar aktyviau juo pasidomėti svetingumo sektoriuje dirbančius asmenis. Tai patvirtina, kad sprendimas yra aktualus didėjant savarankiškai dirbančių asmenų skaičiui ir augant vartotojų lūkesčiams atsiskaityti ne grynaisiais pinigais ir už paslaugas, ir už pirkinius“, – sako „Citadele“ banko Lietuvos filialo vadovas Darius Burdaitis.

„Citadele Phone POS“ – mobilioji programėlė, kuri leidžia išmaniuoju telefonu ar planšetiniu kompiuteriu su „Android“ operacine sistema be jokios papildomos įrangos priimti bekontakčius atsiskaitymus mokėjimo kortelėmis ir su jomis susietomis kitomis atsiskaitymo priemonėmis (išmaniaisiais telefonais, laikrodžiais, mokėjimo žiedais, kt.). Vieną „Phone POS“ paskyrą galima susieti su neribotu skaičiumi išmaniųjų telefonų. Sprendimą galima įsidiegti nuotoliniu būdu. Nuotoliniu būdu, nevykdami į banko skyrių smulkiojo verslo atstovai taip pat gali tapti „Citadele“ klientais ir atsidaryti verslo sąskaitą.

Sprendimas „Citadele Phone POS“ sukurtas bendradarbiaujant su „Visa Tap to Phone“ programa ir IT paslaugų teikėja „IBA Group“. Mokėjimo operacijas apdoroja „Wordline“. Tai yra pirmasis „Visa“ ir „Mastercard“ sertifikuotas banko Baltijos šalyse siūlomas sprendimas, kuriam nereikia atskiro, papildomo įrenginio e. atsiskaitymams priimti.

Kuriant sprendimą ypatingas dėmesys buvo skiriamas saugumui užtikrinti – atsiskaitant kortelės duomenys nėra išsaugomi įrenginyje, be to, atsiskaitymo programėlė neleidžia fiksuoti (video įrašu ar darant ekrano nuotrauką) telefono ekrane atliekamų veiksmų. Jei atsiskaitant kortele suma viršija 50 eurų, prašoma įvesti PIN kodą. Jis dėl papildomo saugumo įvedamas programėlės virtualioje klaviatūroje, kurioje skaitmenys kaskart išdėstomi atsitiktine tvarka. Apie atliktą mokėjimą praneša garsinis signalas, kvitą klientui galima išsiųsti SMS žinute, e. laišku, parodyti ekrane.

Išsamiau apie „Citadele Phone POS“ skaitykite čia.

Naujausi pranešimai spaudai

Visi pranešimai spaudai