„Citadele“ bankas

„Citadele“ finansuoja vieną moderniausių biurų projektų Taline ­­­– „Skyon“, suteikė 30 mln. EUR

Paskelbta

„Citadele“ bankas suteikė 30 mln. EUR finansavimą Estijos investicijų kompanijai „Capital Mill“. Paskola bus skirta refinansuoti „Capital Mill“ valdomo modernaus biurų pastato Taline „Skyon“ statyboms suteiktą paskolą bei finansuoti kitus įmonės plėtros planus.

„Skyon“ pastatas, kurio statybos buvo užbaigtos pernai rugpjūčio mėnesį, gavo tvarių pastatų vertinimo sistemos „Leed“ (angl. Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikato aukščiausią „Platinum“ įvertinimą. Sertifikatas suteikiamas įvertinus tvarų statybų projekto vystymą, vandens tausojimo, energijos efektyvumo, medžiagų pasirinkimo, vidinės aplinkos kokybės sprendimus.

„Labai džiaugiamės „Skyon“ projektu, nes čia pavyko įdiegti technologinius sprendimus, prisidedančius prie aplinkos tausojimo ir energijos taupymo. Aukščiausias „Leed“ įvertinimas – įrodymas, kad pasirinkome teisingai kryptį ir savo tikslus įgyvendinome. Bendradarbiavimas su „Citadele“ buvo ypač sklandus, į rezultatą orientuota „Citadele“ komanda visiškai atliepė mūsų ambicingus planus. Kaip ir mes, „Citadele“ veikia visose Baltijos šalyse, todėl ateityje planuojame daugiau dėmesio skirti nekilnojamojo turto projektams taip pat Lietuvoje ir Latvijoje“, – komentuoja „Capital Mill“ generalinis direktorius Kaarel Loigu.

„Stiprios „Citadele“ pozicijos visame Baltijos šalių regione mums leidžia pasiūlyti finansines paslaugas ir sprendimus tokiems klientams kaip „Capital Mill“. Tai mūsų stiprioji pusė – ne tik gebėjimas klientui pasiūlyti jo verslo poreikius geriausiai atitinkantį sprendimą, bet ir puikus vietos rinkos Baltijos šalyse išmanymas. Vertiname, kad „Capital Mill“ turi savo verslo viziją ne tik Estijoje, bet ir visose Baltijos šalyse, ir džiaugiamės galėdami padėti jiems įgyvendinti plėtros planus“, – sako „Citadele“ banko valdybos narys, Verslo bankininkystės tarnybos vadovas Baltijos šalims Vaidas Žagūnis.

Išmanieji energijos sprendimai ir išskirtinis dizainas leidžia „Skyon“ sutaupyti daugiau energijos. Pastate yra įrengtos vietos elektromobiliams, dviračių aikštelė, laiptinėje įrengtas interaktyvus laiko sekimo sprendimas, kuris skatina darbuotojus tarpusavyje pasivaržyti ir dažniau naudotis laiptais nei liftu.

Architektūra ir dizainu išsiskiriantis naujas biurų pastatas „Skyon“ jau yra išnuomotas, pagrindiniai nuomininkai – IT, teisės, finansų įmonės.

Nuo 2008 m. veikianti „Capital Mill“ orientuojasi į  komercinio nekilnojamojo turto investicinius projektus Baltijos šalyse. Per visą  veiklos laikotarpį įmonė yra iš viso investavusi 400 milijonus eurų.

Naujausi pranešimai spaudai

Visi pranešimai spaudai