CBL Asset Management

CBL Asset Management profesionāļi starp labākajiem fondu pārvaldniekiem

Starptautiskais biznesa portāls Citywireglobal.com, kas profesionāliem investoriem piedāvā fondu pārvaldnieku novērtējumus un investīciju analīzi, starp labākajiem izcēlis divus bankas Citadele meitas uzņēmuma CBL Asset Management fondu pārvaldniekus.

„CBL Baltic Sea Equity fonda” pārvaldniece Kristiāna Janvare atzīta par otro labāko investīciju fondu pārvaldnieci Austrumeiropas reģionā. Savukārt Edgars Lao ir iekļauts starp desmit pasaules labākajiem obligāciju fondu pārvaldniekiem 2015. gada pirmajā pusgadā.

„”Citywireglobal” atzinība ir apliecinājums tam, ka CBL Asset Management komandā strādā augsta līmeņa speciālisti, kuru sniegumu novērtē kā fondu ieguldītāji, tā arī starptautiskie investīciju eksperti. Šie panākumi ir veiksmīga komandas darba un gadu gaitā rūpīgi izstrādāta investīciju procesa rezultāts. Pateicos komandai par lieliskajiem darba rezultātiem un novēlu neapstāties pie sasniegtā,” saka CBL Asset Management valdes priekšsēdētājs Uldis Upenieks.

Pēdējos piecos gados „CBL Baltic Sea Equity fonds” ir bijis viens no pelnošākajiem fondiem Austrumeiropas reģionā. Konsekventi pārspējot vidējo Austrumeiropas reģiona pāvaldītāju sniegumu, Kristiānas Janvares pārvaldītā fonda daļas vērtība laika periodā no 2010. gada februāra līdz 2015. gada februārim kopumā pieaugusi par 32.5%.

Pateicoties šim sasniegumam, biznesa portāls Citywireglobal.com K.Janvari nosaucis par otru rezultatīvāko akciju fondu pārvaldnieci Austrumeiropas reģionā un viņas panākumus novērtējis ar augsto A reitingu.

Savukārt CBL Asset Management portfeļu pārvaldnieku Edgaru Lao portāls Citywireglobal.com iekļāvis 2015. gada līdz šim labāko obligāciju fondu pārvaldnieku TOP10.

2015. gada pirmajos sešos mēnešos E. Lao pārvaldītais „CBL Eastern European Bond Fund” ir uzrādījis lieliskus rezultātus, par vairāk nekā 10% pārsniedzot citu Austrumeiropas obligāciju tirgus fondu pārvaldnieku vidējo sniegumu šajā periodā.

Par CBL Asset Management

IPAS CBL Asset Management ir bankas Citadele meitas uzņēmums un viena no vadošajām investīciju pārvaldīšanas kompānijām Baltijas valstīs. Kompānija piedāvā aktīvu pārvaldīšanas pakalpojumus gan vietējiem, gan arī starptautiskajiem klientiem - privātpersonām, korporatīvajiem klientiem, ieguldījumu fondiem, kā arī pensiju 2. un 3. līmeņa plāniem un apdrošināšanas kompānijām. CBL Asset Management pārstāvniecības darbojas arī Krievijā, Baltkrievijā un Kazahstānā. CBL ieguldījumu fondi ir reģistrēti publiskai izplatīšanai arī Vācijā, Igaunijā, Zviedrijā un Šveicē. Latvijā CBL Asset Management piedāvā ne tikai līdzekļu pārvaldīšanas pakalpojumus, bet arī dzīvības apdrošināšanas pakalpojumus, ko nodrošina CBL Asset Management meitas uzņēmums, dzīvības apdrošināšanas akciju sabiedrība CBL Life.

Par banku Citadele

Citadele ir Latvijas vietējā banka, kas piedāvā banku, finanšu un kapitāla pārvaldības pakalpojumus. Citadeles grupas pamata tirgus ir Baltijas valstis – Latvija, Lietuva un Igaunija. Banka Citadele ir American Express® sadarbības partneris Latvijā un Lietuvā, kam ir tiesības emitēt American Express maksājumu kartes. 75% plus viena bankas Citadele akcija pieder starptautiskai investoru grupai, ko pārstāv investīciju kompānija Ripplewood Advisors LLC. Otrs bankas akcionārs ir Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB), kuras īpašumā ir 25% mīnus viena akcija. Plašāka informācija: www.citadele.lv.