Banka Citadele

Citadele: no Ukraiņiem saņemti vairāk nekā 300 konta atvēršanas pieteikumi

Kopš Krievijas uzsāktās karadarbības Ukrainā, banka Citadele filiālēs Baltijā ir saņēmusi vairāk nekā 300 pieteikumus no Ukrainas pilsoņiem – kara bēgļiem. Vislielākais pieteikumu skaits saņemts Latvijā – 73 %. Savukārt Lietuvā saņemti 26 % no visiem pieteikumiem. Visvairāk pieteikumi saņemti Rīgas filiālēs, otrais lielākais pieteikumu skaits novērots Ogrē un Daugavpilī.

Ukrainas pilsoņiem, kuri meklē patvērumu no karadarbības Latvijā, Lietuvā vai Igaunijā, konta atvēršana ir bez maksas. Lai atvērtu kontu, nepieciešams pieteikt vizīti un ierasties bankas filiālē, līdzi ņemot Ukrainā izdotu ceļošanas dokumentu vai ID, vai Latvijā izdotu termiņuzturēšanās atļauju jeb TUA (ID).

“Vairāku nedēļu laikā esam ne vien saņēmuši Ukrainas pilsoņu pieteikumus teju visās Citadeles filiālēs – Latvijā, Lietuvā un arī Igaunijā –, bet arī atvēruši kontus. Visaktīvāk, protams, pieteikumus saņemam Rīgā, tomēr esam novērojuši, ka Ukrainas pilsoņi aktīvi kontu dodas atvērt pēc iekārtošanās pagaidu dzīves vietā kādā no reģionu pilsētām. Atgādinām, ka kontu atvēršana kara bēgļiem ir bez maksas, tomēr, ņemot vērā lielu jauno klientu skaita pieplūdumu, kontu atvēršana prasa ilgāku laiku,” skaidro Jānis Mūrnieks, Citadeles Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Latvijā.

Atverot kontu, Ukrainas pilsoņi saņem Mastercard Debit karti, kas ļauj veikt bezkontakta norēķinus un izņemt skaidru naudu bez komisijas maksas līdz 750 EUR mēnesī – neierobežotu reižu skaitu Citadeles bankomātos un vienu reizi mēnesī citos bankomātos jebkur pasaulē.

Atbalstot Ukrainas tautu, vairākas bankas, ieskaitot Citadeli, ir ieviesušas atvieglotu kārtību norēķinu konta un maksājumu kartes noformēšanai Ukrainas bēgļiem, kas Latvijā atraduši drošu patvērumu. Detalizētu informāciju par konta atvēršanas procesu var atrast Latvijas Finanšu nozares asociācijas sagatavotajā info lapā, kas Ukrainas bēgļiem pieejama arī vienotajā atbalsta centrā.