Banka Citadele

Pieaug vidējā auto līzinga summa, populārākā marka – Toyota

• Iegādājoties automašīnu līzingā, iedzīvotāji biežāk izvēlas iegādāties mazlietotus, savukārt juridiskās personas – jaunus auto.
  • Jauno auto segmentā šī gada pirmajos trīs mēnešos visbiežāk iegādātas Toyota un Škodas automašīnas.
  • Lietoto auto segmentā iedzīvotāji šogad devuši priekšroku mazlietotiem BMW.
  • Kā liecina Citadele Leasing no jauna izsniegto auto līzingu statistika šī gada pirmajos trīs mēnešos, vidējā auto līzingā izsniegtā summa pieaugusi par aptuveni 10 %.
  • Pirmajā ceturksnī Citadele Leasing ir finansējis par 33 % vairāk elektroauto iegādi kā tādā pat periodā pirms gada, taču krietni lielāka interese sagaidāma no maija, kad būs pieejams valsts atbalsts.

Iegādājoties automašīnu līzingā, iedzīvotāji biežāk izvēlas iegādāties mazlietotus, savukārt juridiskās personas – jaunus auto. Turklāt auto tirgū cenas aug - salīdzinot ar 2021. gada pirmo ceturksni, vidējā auto līzingā izsniegtā summa pieaugusi par aptuveni 10 %, liecina Citadele Leasing no jauna izsniegto auto līzingu statistika šī gada pirmajos trīs mēnešos.

Iegādājoties auto līzingā, juridiskās personas visbiežāk tam iztērē aptuveni 32 000 eiro, pietiekami bieži iegādājoties automašīnu, kas mēdz būt līdz divus gadus veca.

Izvēloties jaunu auto, privātpersonas tam atvēl vidēji 23 000 eiro, savukārt mazlietota auto iegādei – 16 000 eiro.

Salīdzinot ar tirgus aktivitāti 2021. gada pirmajos trīs mēnešos, vidēji izsniegtā auto līzinga summa privātpersonām pieaugusi par 8 %, savukārt juridiskajām personām – 10,8 %.

“Pieaugot degvielas cenām, iedzīvotāji arvien lielāku vērību pievērš ekspluatācijas izmaksām – cik auto ir ekonomisks, kādi ir uz citi auto uzturēšanas izdevumi. Jāatceras, ka auto uzturēšanas objektīvo cenu veido arī apdrošināšana, nodokļi, potenciālie remontdarbi un citi izdevumi, piemēram, ziemas riepu iegāde,” teic Citadele Leasing valdes priekšsēdētājs Ģirts Glāzers. “Pirmajā ceturksnī esam finansējuši par 33 % vairāk elektroauto iegādi kā tādā pat periodā pirms gada, taču krietni lielāku interesi sagaidām no maija mēneša, kad tiek plānots izmaksāt valsts atbalstu elektroauto iegādē.”

Atšķirībā no pērnā gada, kad iedzīvotāju vidū iecienītākā jauna auto marka bijusi Volkswagen, 2022. gada pirmajos trīs mēnešos visbiežāk privātpersonas iegādājušas Toyota un Škodas automašīnas, kam seko VW, Nissan, Hyundai, Opel, Dacia, KIA, BMW, Cupra, Renault un Subaru.

Arī juridiskām personām jauna auto iegādē visbiežāk izvēle kritusi par labu Toyota markas auto, kamēr populārāko zīmolu četrinieku noslēdz VW, Škoda un Renault, aiz kurām tālāk seko BMW, Opel, Nissan, Hyundai, KIA, Ford automašīnas.

Lietoto auto segmentā iedzīvotāji 2022. gada pirmajos trīs mēnešos devuši priekšroku mazlietotiem BMW, kā arī VW, Toyota, Volvo, Audi, Škoda, Nissan, Mercedes-Benz, Opel, Hyundai automobiļiem.

Izvēloties mazlietotus auto, juridiskās personas iecienījušas Volkswagen, aiz kura seko Toyota, BMW, Audi, Mercedes-Benz, Volvo, Citroen, Škoda, Renault un Peugot markas automašīnas.

Par Citadele Leasing

Citadele Leasing ir Citadele grupas uzņēmums ar filiālēm Igaunijā un Lietuvā, kas Baltijas privātpersonām un uzņēmumiem piedāvā pilnu līzinga pakalpojuma klāstu. Uzņēmums apvieno SIA UniCredit Leasing un Citadeles ilggadējās nozares zināšanas, labākos profesionāļus, izcilo klientu servisu un mūsdienīgākos digitālos risinājumus.