Banka Citadele

Vērmanes tirdziņā vāks ziedojumus Ukrainas dzīvnieku atbalstam

Lai atbalstītu četrkājainos draugus, kuriem sagādāts patvērums Latvijā un kuri gaida palīdzību Ukrainā, dzīvnieku patversme “Labās mājas” šo sestdien, 23. aprīlī, Vērmanes dārza mājražotāju tirdziņā sadarbībā ar Citadeli un “Smart Coffee” aicinās ziedotājus uz tasi karsta dzēriena.

Tirdziņu Vērmanes dārzā organizē “My Expo” un tas norisinās 23. aprīlī no plkst. 11.00 līdz 18.00.

Ziedojumi patversmes “Labās mājas” darbībai tiks vākti ar bankas Citadele un kafijas tirgotāju “Smart Coffee” atbalstu – ikkatram, kurš klātienē ziedos līdzekļus dzīvnieku patversmei ar karti, pateicoties Citadele Phone POS, saņems tasi siltas un gardas kafijas.

“Aktīvi organizējam palīdzību Ukrainas nelaimē nonākušajiem un karadarbībā cietušajiem četrkājainajiem draugiem – tos uzņemam gan pie mums patversmē, gan sūtam Ukrainas organizācijām dzīvnieku barību. Darbs neapstājas, un arvien nepieciešama līdzcilvēku palīdzība, tāpēc ikvienu domubiedru gaidīsim ciemos sestdien Vērmanes dārzā. Aicināsim piknika apmeklētājus ziedot un ar partneriem cienāsim ar kafiju,” saka Astrīda Kārkliņa, dzīvnieku patversmes “Labās mājas” vadītāja.

“Mirklī, kad katrs eiro dod neatsveramu pienesumu karadarbībā cietušo atbalstam, ir svarīgi, lai katram, kurš vēlas ziedot, tiešām būtu nodrošinātas tādas iespējas. 80 % iedzīvotāju Latvijā labprāt ziedo dažādiem labdarības mērķiem, taču katrs trešais to nedara, jo makā nav skaidras naudas – to redzam pēc nesen veiktās Baltijas iedzīvotāju aptaujas. Labdarības piknikā “Labais vairo labo” dzīvnieku patversmei “Labās mājas” būs iespēja ziedot gan skaidrā naudā, gan ar maksājumu karti vai telefonu,” saka bankas Citadele Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs Jānis Mūrnieks.

“Arvien mazāk cilvēku izvēlas ikdienā nēsāt makā skaidru naudu. Arī mūsu tirdziņos esam novērojuši pieaugošu interesi par iespēju norēķināties ar karti. “Labo māju” un Citadeles kopīgā dalība mūsu tirdziņos, izmantojot bankas Citadele telefona lietotni, ir lielisks piemērs visiem tirgotājiem, ka pieņemt maksājumus ar karti var būt viegli! Priecājamies, ka mūsu tirdziņi vienlaikus kalpo arī par platformu labdarības mērķu sasniegšanai,” stāsta My Expo pārstāve Maira Ādmine.

“No-kill” dzīvnieku patversme “Labās mājas” nodrošina kvalitatīvu aprūpi tiem dzīvniekiem, kuri ir pazaudējuši savu pajumti. Ar sabiedrības atbalstu 20 gadu laikā izglābti 18 000 dzīvnieki Latvijā. Aizvadītajā gadā pagaidu mājvietu patversmē atrada 125 suņi un 189 kaķi, bet šobrīd “Labās mājas” teritorijā, Mežapurva ielā 2, mitinās aptuveni 50 suņi un 60 kaķi, kā arī tiek izmitināti dzīvnieki no Ukrainas.
Sīkāku informāciju par pasākuma norisi iespējams bankas Citadele Facebook lapās.

Par banku Citadele

Banka Citadele misija ir modernizēt banku nozari un sniegt privātpersonām un uzņēmējiem visā Baltijā vairāk iespēju. Banka Citadele ir otrā lielākā banka Latvijā pēc aktīviem un kredītportfeļa apjoma biznesa klientiem. 2021. gadā Baltijā jaunos aizdevumos Citadele izsniedza 1.1 miljardus eiro, kopējam kredītportfelim sasniedzot 2.7 miljardus, savukārt, depozītu apjoms uz 2021.gada beigām veidoja 3.8 miljardus eiro.
Līdztekus klasiskajiem bankas pakalpojumiem banka Citadele saviem klientiem piedāvā virkni jaunākās paaudzes finanšu tehnoloģijās bāzētu pakalpojumu, piemēram,  mūsdienīgu lietotni, bezkontakta norēķinus un zibmaksājumus. Banka Citadele pirmā Baltijā sāka piedāvāt iespēju atvērt kontu ar selfiju, maksāt ar gredzenu un veikt pārskaitījumus uz mobilā tālruņa numuriem.
Bankas Citadele grupa tiek pārvaldīta no Latvijas. Tās meitas uzņēmumi un filiāles darbojas Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.