Citadele Bank

Moody's Investors Service tõstis Citadele panga krediidireitingu Ba2lt Ba1’le

Avaldatud

Rahvusvaheline reitinguagentuur Moody's Investors Service tõstis Citadele panga hoiuste krediidireitingut Ba2’lt B1’le ning andis sellele stabiilse väljavaate.

Oma analüüsis märkis Moody‘s, et peamine põhjus Citadele reitingu tõstmise taga on panga Baltikumi suunaline hea kasvustrateegia. Samuti kõrgem kapitalisatsioon, kasumlikkuse kasvatamine, probleemsete laenude vähenemine ja panga juhtimise tugevdamine, keskendudes mitteresidentide osakaalu vähendamisele.

Moody 's positiivne väljavaade peegeldab ootusi panga edasistele edusammudele tugevama juhtimise ja turuosade jätkuva kasvatamise suunas, vaatamata kasvavale konkurentsile.

Guntis Belavskis, Citadele panga tegevjuht: "Aeg alates Citadele loomisest, kuid eriti peale maailmaklassilise investorirühma kaasamist, koos EBRD’ga, on meile näidanud, et kohalik pank on võimeline Baltikumi teravas konkurentsis kasvama ja edukalt konkureerima ka rahvusvaheliste turuosalistega. See täiendus on oluline samm meie strateegilise eesmärgi suunas, et saada valitud Baltikumi eraklientide ning väike-ja keskmise suurusega ettevõtete poolt, me oleme uhked selle tunnustuse üle. Panga strateegilised algatused digitaalses valdkonnas, soov olla peamine pank valikus ja ettevaatlik lähenemine riskidele, viitavad põnevale perioodile Citadele arengus. "

Citadele panga Eesti filiaali juhi Jaan Liitmäe sõnul on usaldusväärne reiting oluline panga kõikidele klientidele, sest muudab selle usaldusväärsemaks nii hoiustajate kui ka laenuvõtjate jaoks, kellele pank suudab pakkuda konkurentsivõimelisemaid laenutingimusi.

2018. aasta esimesel poolaastal oli Citadele Grupi kapitaliadekvaatsus (CAR) 18.0%, puhaskasum 18 miljonit eurot, klientide hoiused moodustasid 2,65 miljardit eurot ja panga neto laenuportfell 1,36 miljardit eurot.

Lisateave Citadele kohta

Citadele panga aktsiönärideks on Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) ja rahvusvahelise pangandussektori kogemusega investorite grupp. Citadele Gruppi juhitakse Lätist tütarettevõtete ja filiaalidega Lätis, Leedus, Eestis ja Šveitsis. Citadele pakub ülekandeid ja kaardimakseid, laene, hoiuseid, investeeringuid, liisinguteenuseid ning ka mitmeid eksklusiivseid ja unikaalseid tooteid. 2017.aastal tunnustas Dive, üks Kesk-ja Ida-Euroopa juhtivatest klienditeeninduse hindamise ja täiustamise ettevõtetest, Citadele parimaks klienditeenindust pakkuvaks pangaks Lätis ja Leedus.

Uudised