Citadele Bank

Citadele pank finantseerib 15 miljoni euroga Food Union gruppi, allkirjastades uued faktooringu- ja liisingulepingud

Avaldatud

Citadele pank allkirjastas täiendavad lepingud Food Unioni grupi Baltikumi ettevõtete käibekapitali finantseerimiseks. Tehingute maht on 6,8 miljonit eurot, mille tulemusena küündib Citadele poolne kogufinantseering 15 miljoni euroni.

„Meile on oluline jätkata ettevõtluse toetamist Baltikumis, et majandustegevus Eestis ja naaberriikides ei peatuks ning uued investeerinud jätkuksid vaatamata keerulisele majandusolukorrale“, ütles Citadele juhatuse esimees ja tegevjuht Johan Åkerblom.

„Toiduainetööstus on dünaamiline ja väljakutsete rohke valdkond, kus edu saavutamisel on oluline roll tihedal ja usaldusväärsel koostööl. Senine kogemus Citadelega on olnud väga tulemusrikas, seetõttu on käibevahendite suurendamine Baltimaade juhtivate jäätisetootjatega järgmine loogiline samm,” lisas Food Unioni grupi Euroopa tegevjuht Normunds Staņēvičs.

Faktooringulimiidi suurendamine annab ettevõttele võimaluse suunata vabanevad rahalised vahendid muu äritegevuse laiendamiseks.

Food Union grupp on Baltikumi jäätise- ja piimatoodete turuliider, kes tegutseb kaheksas Euroopa riigis ning on laienemas Aasia turgudele.

Eestis esindab Food Unioni gruppi Eesti turuliider Premia Tallinna Külmhoone AS ning Leedus AB Premia KPC, mis on teiseks suurim jäätisetoodete müüja, Lätis on Food Unioni grupi peamised tütarettevõtted AS Rīgas Piena Kombināts (Läti), Valmieras Piens (Läti) ja SIA Premia FFL Lätis, hõivates üheskoos liidripositsiooni Läti jäätise ja piimatoodete turul.

Citadele pangast

Citadele Group on Läti finantskontsern, mis pakub pangandus-, finants- ja varahalduse teenuseid. Citadele on Lätis eraklientide arvu poolest suuruselt kolmas ja äriklientide arvu poolest teine pank. Citadele grupi peakontor asub Riias, selle tütarettevõtted ja filiaalid tegutsevad Eestis, Lätis, Leedus ja Šveitsis. Ettevõtte aktsiatest 75%+1 omab rahvusvaheline investorite grupp, keda esindab Ripplewood Advisors LLC. Ülejäänud panga aktsiad kuuluvad Euroopa Arengu ja Rekonstruktsioonipangale. Citadele missioon on moderniseerida pangandussektorit ning pakkuda klientidele ja ettevõtetele kogu Baltikumis rohkem võimalusi.

Food Unioni grupist

Food Union on suurim piimatöötlusettevõte Lätis ning juhtiv jäätisetootja Balti riikides. Food Unioni gruppi kuuluvad kolm suurimat piimatöötlusettevõte Lätis – Rīgas Piena Kombināts, Valmieras Piens ja Rīgas Piensaimnieks (liidetud RĪGAS PIENA KOMBINĀTSiga 2020. aasta veebruaris) –, Eesti suurim jäätisetootja Premia ning Leedu Premia, Taani suurim jäätisetootja Premier Is ja jäätise kullerteenust pakkuv ettevõte Hjem Is, Norra jäätisetootja Isbjørn Is ja kullerteenuse pakkuja Den Norske Isbilen, Rumeenia jäätisetootja Alpin57Lux, Valgevene jäätisetootja Ingman Ice Cream ja Venemaa Hladokombinat No.1.

2018. aastal avas Food Union kaks piimatoodete ja lastetoitude tootmisüksust Hiinas.

2019. aastal saavutas Food Unioni grupp Euroopas EUR 277 miljonilise käibe.

Food Unioni grupis töötab üle 3100 inimese.

Uudised