CBL Asset Management

Paziņojums par ieguldījumu fonda „Citadele Russian Equity Fund” ieguldījumu risku paaugstināšanos saistībā ar ASV noteiktajām un ES plānotajām sankcijām pret Krievijas Federāciju

2014.gada 22.jūlijā IPAS „Citadele Asset Management” (turpmāk – Sabiedrība) ir saņēmusi AS „Citadele banka” (turpmāk – Turētājbanka) paziņojumu par papildu ierobežojumiem darījumiem ar noteiktiem Krievijas Federācijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas jomas uzņēmumiem. Tāpat Turētājbanka norāda, ka jaunas šāda veida sankcijas Krievijas Federācijai sakarā ar situāciju Ukrainā ir iespējamas arī no Eiropas Savienības puses.

Sabiedrība brīdina, ka sakarā ar ASV noteiktajām sankcijām pret Krievijas Federācijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas jomas uzņēmumiem un potenciālajām Eiropas Savienības sankcijām varētu tikt būtiski skartas un ietekmētas Sabiedrības iespējas rīkoties ar ieguldījumu fonda „Citadele Russian Equity Fund” Krievijas Federācijā turēto un izvietoto mantu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, kā arī esošo situāciju, Sabiedrība brīdina, ka ir palielinājušies ieguldījumu fonda „Citadele Russian Equity Fund” ieguldījumu riski, tajā skaitā, bet ne tikai fonda prospektā norādītais likviditātes risks, darījumu partneru risks, tirgus koncentrācijas risks, politiskais risks, ekonomiskais risks, vērtspapīru uzglabāšanas risks un citi īpašie riski, kas veidojas pie ieguldījumiem Krievijas Federācijā.  Tā rezultātā cita starpā it īpaši var tikt nelabvēlīgi ietekmēta vērtspapīru droša turēšana un transakciju veikšana, kā arī iespējama faktiska tirgus infrastruktūras paralizēšana. Šo paaugstināto risku vērtējums mainījies saistībā ar noteiktajām un potenciālajām sankcijām pret Krievijas Federāciju un Sabiedrība lūdz klientus novērtēt ar ieguldījumiem Krievijas Federācijā saistītos riskus, ņemot vērā politisko situāciju Ukrainā.

Detalizēta informācija par ieguldījumu fondu "Citadele Russian Equity Fund" pieejama fonda pamatdokumentos – prospektā, nolikumā un ieguldītājiem paredzētajā pamatinformācijā: http://www.citadele.lv/lv/assets/trading/funds/russia/.