Banka Citadele

Ko darīt, lai uzņēmējdarbība Latvijā iegūtu no pasaules ekonomikas augšupejas?

Kāpēc Latvijas uzņēmēji sajutušies krietni optimistiskāki nekā iepriekšējos četros gados? Vai Latvijas uzņēmēji izmanto ekonomikas izaugsmi pasaulē? Vai ekonomikas pozitīvā virzība motivē uzņēmējus investēt savu biznesu attīstībā?

Citadele Index 2017. gada pēdējā ceturksnī sasniedzis 51.44 punktus un liecina par pieaugošu uzņēmēju optimismu. Šajā ceturksnī arī tirgotāji kļuvuši optimistiski līdzās ražotājiem, pakalpojumu sniedzējiem un būvniekiem. Līdz ar to pēc četru gadu pārtraukuma uzņēmēju noskaņojums atkal ir pozitīvs visās nozarēs, liecina bankas Citadele veiktais pētījums, kurā tiek aptaujāti 750 uzņēmumu īpašnieki un to vadītāji.

Aicinām uzzināt vairāk par jauno Citadele Index pētījumu preses konferencē, kas norisināsies piektdien, 15. decembrī, plkst. 11:00 SIA “Draugiem Group” birojā Rīgā, Ojāra Vācieša ielā 6B.

Ar Citadele Index pētījuma galvenajiem secinājumiem iepazīstinās bankas Citadele ekonomists Mārtiņš Āboliņš. Par to, cik uzņēmēji šobrīd jūtas gatavi investēt un ko liecina kreditēšanas tendences, pastāstīs bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

Par nākotnes izredzēm ekonomikas izaugsmes kontekstā, kā arī veiktajām investīcijām uzņēmuma attīstībā stāstīs “Draugiem Group” pārstāvis Jānis Palkavnieks.

Savukārt finanšu institūcijas “Altum” valdes locekle Inese Zīle informēs par valsts atbalsta investīcijām un kredītu garantiju dinamiku.

Citadele Index ir indikators, kas raksturo Latvijas uzņēmēju kopējo noskaņojumu – cik tas kopumā ir optimistisks vai pesimistisks. Citadele Index komponenti ļauj arī atsevišķi analizēt datus par uzņēmēju vērtējumu pašreizējai situācijai un prognozēm tuvākajai nākotnei, kā arī par dažādiem aspektiem, kas saistīti ar uzņēmumu darbības rādītājiem un kopējo situāciju uzņēmējdarbībā valstī. Pētījumu banka Citadele Latvijā veic kopš 2004. gada. Katru ceturksni tiek aptaujāti 750 uzņēmumu īpašnieki un to vadītāji, tādējādi no pirmavota iegūstot uzticamu ieskatu par ekonomisko stāvokli valstī, nozarē un uzņēmumā un prognozi nākamajiem sešiem mēnešiem. Uzņēmēju aptauju un datu apkopojumu nodrošina SKDS.