Banka Citadele

Latvijas uzņēmums “Squalio” piesaista astoņus miljonus eiro globālai ekspansijai

Informācijas tehnoloģiju risinājumu un pakalpojumu uzņēmums “Squalio” ir piesaistījis bankas Citadele finansējumu astoņu miljonu eiro apmērā ar ALTUM garantiju trīs miljonu eiro apmērā. Uzņēmums plāno izvērst savu darbību Eiropā un Vidējos Austrumos, kā arī attīstīt jaunus pakalpojumus un produktu līnijas.

Daļa finansējuma tiks ieguldīta, lai Latvijas īpašniekiem piederošais uzņēmums “Squalio” attīstītu jau esošās deviņas filiāles Eiropas un Vidējo Austrumu valstīs. Bankas piešķirtie finanšu līdzekļi tiks ieguldīti uzņēmuma mākoņpakalpojumu risinājumu, licencēšanas pārvaldības kompetenču centru attīstībā, IT platformu nodrošināšanā un citos IT pakalpojumos, kas ir būtiski jaunu piedāvājumu izstrādāšanai un ieviešanai tirgū. Daļa no piesaistītā finansējuma uzņēmumam nepieciešama apgrozāmajiem līdzekļiem, kas tiks novirzīti dažādu projektu īstenošanai.

“IT pakalpojumi ir viennozīmīgi viens no Latvijas perspektīvākajiem eksporta resursiem, kuru mēs mērķtiecīgi virzām gan uz Eiropas, gan arī Vidējo Austrumu valstīm. Saņemtie finanšu līdzekļi tiks novirzīti automatizēto mehānismu pilnveidošanai, izmantojot viedos mākslīgā intelekta rīkus, kas klientiem sniegs papildus pievienoto vērtību. Pārredzamā nākotnē mēs nostiprināsim Latvijas IT saknes jau esošajos ārvalstu tirgos, kā arī fokusēsimies uz jauniem,” norāda “Squalio Group” valdes loceklis Sandis Kolomenskis.

“IT nozare ir viena no straujāk augošajām nozarēm Latvijas ekonomikā ar lielu eksporta un izaugsmes potenciālu. 2016. gadā Latvijā IT nozares eksporta pieaugums bija 30,1%, kamēr kopējā valsts ekonomikas izaugsme – 2%. IT eksporta “smagsvars” ir būtisks pienesums valsts ekonomikai,” saka bankas Citadele Uzņēmumu apkalpošanas direkcijas vadītāja Sanita Bajāre. “Pateicoties bankas aizdevumam, kuram piesaistīta ALTUM garantija, “Squalio” veiksmīgi var izmantot pasaules mērogā lielo pieprasījumu pēc IT produktiem. Līdz ar to novēlam uzņēmumam īstenot attīstības ambīcijas globālā līmenī.”

Inese Zīle, ALTUM valdes locekle: “ALTUM un bankas Citadele sadarbība “Squalio” finansēšanā ir lielisks piemērs tam, kā strādā valsts atbalsta instrumenti, papildinot privātā sektora finansētājus. Mūsu garantija bankai sniedz drošības sajūtu, investējot apjomīgus līdzekļus straujas izaugsmes projektā, savukārt uzņēmumam tā ļauj arī bez pietiekama nodrošinājuma saņemt bankā līdzekļus nepieciešamajā apjomā, kas bez garantijas nebūtu iespējams. Uzņēmumam “Squalio” esam piešķīruši garantiju 3 miljonu eiro apmērā, kas ir pirmā šāda apjoma garantija, un tā piešķirta investīciju un apgrozāmo līdzekļu aizdevumiem. Kopumā šogad kredītu garantijām ALTUM ir paredzēti vairāk nekā 150 miljoni eiro, kas veicinās vēl lielāka apjoma finansējuma ieplūšanu uzņēmējdarbībā.

Attīstības finanšu institūcija ALTUM noteiktām mērķa grupām sniedz valsts atbalstu finanšu instrumentu veidā (aizdevumi, garantijas, ieguldījumi riska kapitāla fondos, u.c.). Konkrētu programmu ietvaros finansējumu papildina arī nefinanšu atbalsts (konsultācijas, mentorings).  ALTUM ir valsts kapitālsabiedrība, kas realizē arī citas valsts deleģētas funkcijas.

SQUALIO ir starptautiska informācijas tehnoloģiju grupa, dibināta 1997. gadā Latvijā. Uzņēmums ikdienā palīdz saviem klientiem - gan lieliem, gan maziem uzņēmumiem un valsts iestādēm - atrast un iegādāties vispiemērotākos programmatūras risinājumus un rīkus dažādām biznesa vajadzībām, kā arī nodrošina to ieviešanu, darbinieku apmācības un tehnisko atbalstu.