Banka Citadele

Svarīga informācija Citadeles klientiem

• Pastāv iespēja saņemt atvieglotu kārtību kredītu pamatsummas atmaksai 3 mēnešus vai līdz sešiem mēnešiem, individuāli izskatot katru gadījumu
  • Citadele kopš pagājušās nedēļas sākuma jau veic pārrunas ar ietekmētajiem uzņēmumiem, katru situācija izvērtējot individuāli
  • Seniori rēķinu apmaksu tiek aicināti veikt pa telefonu

Saistībā ar ārkārtas stāvokļa noteikšanu valstī vairākās nozarēs strādājošie darbinieki ir zaudējuši darbu vai arī nevar paredzēt, kādi būs viņu ienākumi tuvāko mēnešu laikā. Atsaucoties uz norūpējuši klientu lūgumiem, kas saprot, ka nebūs spējīgi izpildīt savas kredītsaistības, Citadele saviem klientiem, kas nonākuši šādā situācijā un iepriekš kredītsaistības pildījuši atbildīgi, piedāvā iespēju saņemt atvieglotu kārtību kredītu pamatsummas atmaksai 3 mēnešus vai līdz sešiem mēnešiem, individuāli izskatot katru gadījumu. Tas attiecas gan uz hipotekārajām, gan patēriņa un līzinga saistībām.

Lai iedzīvotāju grupa, kas ir vīrusa riska grupā – seniori – varētu visus pakalpojumus veikt attālināti, Citadele ievieš pazeminātu komisijas maksu maksājumu veikšanai pa telefonu, kas ir būtiski zemāka par apkalpošanu klātienē.

Atvieglotā kārtībai kredīta pamatsummas maksājumiem

Visā pasaulē šī situācija ir negaidīta un ceram, ka tai būs īstermiņa daba, bet jebkurā gadījumā mēs jau šobrīd nākam pretī saviem klientiem un turpināsim to darīt. Citadeles klienti jau tagad var pieteikt kredīta pamatsummas atmaksas atlikšanu uz trīs mēnešiem. Lai pieteiktos atvieglotajai kārtībai kredīta pamatsummas maksājumiem, privātpersonas ir aicinātas sazināties ar klientu atbalsta centru pa tālruni 6701 0000. Atvieglotā kārtība attiecas uz pamatsummas maksājumiem, kamēr procentu maksājumi joprojām būs jāveic. Arī vēlāk, neredzot situācijas uzlabojumu, katru pieprasījumu turpināsim izskatīt individuāli.

Seniorus aicinām rēķinus apmaksāt pa telefonu

Lai gan saslimt ar Covid-19 var ikviens, nopietnākas sekas var būt gados veciem cilvēkiem, personām ar novājinātu imunitāti un hroniskām saslimšanām. Tā kā bieži tieši vecāka gada gājuma cilvēki maksājumus par komunālajiem pakalpojumiem veic klātienē filiālēs, esam atraduši risinājumu, lai seniorus pasargātu no inficēšanās riska. Ārkārtējās situācijas laikā viena rēķina apmaksa telefoniski maksās vien 0.38 EUR.

Lai saņemtu pakalpojumu, jāzvana uz klientu atbalsta centru 6701 0000. Pārējiem atgādinām, ka rēķinus ātri, ērti un vienkārši var apmaksāt internetbankā vai mobilajā lietotnē, kur visu diennakti pieejami arī zibmaksājumi – situācijām, kad pārskaitījums nevar gaidīt.

Individuāla pieeja uzņēmumu atbalstam

Paredzot situācijas tālāku attīstīšanos, Citadele kopš pagājušās nedēļas sākuma jau veic pārrunas ar ietekmētajiem uzņēmumiem. Katra uzņēmuma situācija tiek izvērtēta individuāli, lai novērtētu finanšu situāciju un vajadzības gadījumā kopīgiem spēkiem varētu vienoties par mazākām aizdevuma atmaksām, palīdzot klientiem saglabāt biznesu saspringtajos tirgus apstākļos.

Ņemot vērā, ka valdība paziņoja par papildu finansējumu Covid-19 ietekmes mazināšanai uz ekonomiku, šobrīd tiek gaidīta detalizētāka informācija par palīdzības sniegšanu saviem klientiem, izmantojot "Attīstības finanšu institūciju "Altum"", ar kuras dalību varētu, piemēram, veikt aizdevumu pārstrukturēšanu.