Banka Citadele

Informācija par maksājumu apturēšanu juridiskām personām, kas veikti uz vai no Krievijas un Baltkrievijas no 2022. gada 4. aprīļa

Informējam, ka no 2022. gada 4. aprīļa stājas spēkā izmaiņas juridisko personu maksājumos uz vai no Krievijas un Baltkrievijas. Turpmāk maksājumus veiksim tikai tiem klientiem, kuri to būs individuāli saskaņojuši ar mums, tai skaitā:

• informējuši mūs par atbilstošu sankciju ievērošanas kārtību; vai
  • kuru saimnieciskā darbība nav tieši vai netieši saistīta ar precēm vai pakalpojumiem, uz kuriem var tikt attiecinātas Eiropas Savienības t.s. sektorālās sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju.

Pārējiem klientiem no 4. aprīļa maksājumi uz vai no Krievijas un Baltkrievijas netiks izpildīti, pamatojoties uz punktu 3.8. Norēķinu konta atvēršanas un apkalpošanas noteikumos, kas saistīti ar sankciju risku.

Maksājumi uz minētajām valstīm, kas pieteikti vai saņemti līdz 3. aprīlim, tiks apstrādāti līdzšinējā kārtībā. Tomēr vēršam uzmanību, ka šo maksājumu apstrāde, ņemot vērā papildu pārbaudes, var aizņemt vairākas dienas vai izpilde var nebūt iespējama vispār, ja maksājumā ir iesaistīta sankcionētā Krievijas vai Baltkrievijas banka. Lai uzzinātu, kā ievērot noteiktās sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju, aicinām iepazīties ar mūsu informatīvo materiālu “Pieci soļi sankciju ievērošanai uzņēmumiem”.