Banka Citadele

Lielāks ieguvums no uzkrājumiem: Citadele paaugstina termiņdepozītu un krājkonta procentu likmes

Jau sesto reizi kopš Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmuma par bāzes likmju celšanu Citadele paaugstina termiņdepozītu likmes saviem klientiem visā Baltijā. Likmju palielināšana pozitīvi ietekmēs iedzīvotāju uzkrājumus.

Privātpersonām un juridiskām personām sešu mēnešu termiņdepozīta likme eiro valūtā paaugstināta uz 1,75 %, deviņu mēnešu likme - uz 1,75 %, savukārt gada un pusotra gada termiņdepozīta likmes - uz 2,60 %. Jaunās likmes ir spēkā no 15. maija. Termiņdepozītā naudas līdzekļus vari noguldīt no 6 mēnešiem līdz 5 gadiem.

Savukārt krājkonta gada procentu likme palielināta uz 1,50 %, kas ļaus iedzīvotājiem izdevīgāk veidot ilgtermiņa uzkrājumus, neturot naudas līdzekļus ikdienas norēķinu kontā.

“Šā gada maijā veiktajā aptaujā trešdaļa iedzīvotāju norādīja, ka naudu krāj savā ikdienas kontā un tikai 11 %  krāj noguldījumā uz procentiem. Tomēr pēc  Citadeles datiem pieprasījums pēc termiņnoguldījumiem un citiem uzkrājuma veidiem turpina palielināties, kas skaidrojams ar  labvēlīgajām procentu likmēm un iedzīvotāju vēlmi palielināt savus uzkrājumus,” norāda Jānis Mūrnieks, Citadeles Privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs.