Banka Citadele

Mājražotāji, viesmīlības un skaistumkopšanas nozare visaktīvāk pāriet uz bezskaidras naudas pieņemšanu

Baltijas tirgotāji un pakalpojumu sniedzēji kopš pagājušā gada novembra pircēju maksājumus var pieņemt ar savu Android ierīci. Dati liecina, ka šobrīd teju 1000 tirgotāju Baltijā ar Citadele Phone POS lietotni uz sava Android telefona vai planšetdatora ir pieņēmuši maksājumus vairāk nekā 1 000 000 eiro apmērā.

Pašlaik risinājumu jau izmanto teju 1000 uzņēmēju Baltijā, un Citadele Phone POS lejuplādēts vairāk nekā 1200 mobilajās ierīcēs. Kopējais līdz šim veikto pirkumu apjoms pārsniedz 1 000 000 eiro, un aktīvākie šī bezkontakta maksājumu pieņemšanas risinājuma klienti ir ne vien uzņēmēji, kuriem svarīgi pieņemt karšu maksājumus, bet arī pašnodarbinātie, kuri piegādā klientiem preces vai sniedz pakalpojumus.

“Kā jebkuram savas rūpalas turētājam, arī man ļoti svarīgi ir sekot līdzi klientu vēlmēm un meklēt jaunas iespējas, kā uzlabot klientu apkalpošanu un dažādot maksājumu pieņemšanu. Citadele Phone POS ir ļoti vienkāršs un moderns rīks, kas sniedz tirgotājam darbības brīvību. Tas ir mobils, ērti lietojams risinājums, turklāt man nav jādomā par atsevišķa termināla līdzņemšanu un papildus nomas maksas samaksu. Banka visu izdara manā vietā, un es varu koncentrēties uz svarīgākām lietām – skaisto dizaina lietu radīšanu un piedāvāšanu saviem klientiem,” uzsver Jeļena Reneslāce, SIA “Cozy Wonders” dibinātāja, mājas dizaina lietu tirgotāja.

“Klientu vidū redzam lielu skaitu pakalpojumu sniedzējus, kuriem jābūt elastīgiem –mājražotājiem, uzņēmējiem viesmīlības un skaistumkopšanas nozarē, īpaši kosmētikas tirdzniecībā. Tāpat redzam, ka risinājumu labprāt izmanto ne tikai juridiskas personas, bet arī pašnodarbinātie, kuri ražo, tirgo preces vai sniedz pakalpojumus. Tāpat siltais laiks atvēra durvis daudzās viesu un vasaras mājās, kā arī kempingos un tūrisma objektos. Tas apliecina, ka risinājums ir sasniedzis tā mērķauditoriju un daudzās nozarēs gan klientu pieredze, gan uzņēmēju ikdiena kļūs arvien ērtāka,” uzsver Jānis Mūrnieks, Citadeles privātpersonu apkalpošanas direkcijas vadītājs.

Viss pieteikšanās process uzņēmējiem un pašnodarbinātajiem ir pieejams pilnībā attālināti – gan lietotnes lejuplāde, gan, ja nav Citadeles klients, līguma parakstīšana ar banku. Citadele Phone POS ir izstrādāts sadarbībā ar Visa Tap to phone programmu un IT uzņēmumu IBA Group, un tas ir pirmais bankas piedāvātais Visa un Mastercard sertificētais risinājums Baltijā, kas neprasa atsevišķu ierīci maksājumu pieņemšanai.

Īpaša uzmanība lietotnes izstrādē ir pievērsta drošībai, lai pircēji būtu pārliecināti, ka viņu kartes informācija vai ievadītais PIN kods netiek saglabāts pārdevēja telefonā. Citadele Phone POS lietotne tāpat kā Citadeles bankas lietotne neatļauj ekrāna ierakstīšanu, ekrānšāviņa uzņemšanu vai jebkādas citas aizdomīgas darbības. Lietotni nevar instalēt ierīcēs, kurās instalētas nelegālas programmas ar mērķi iegūt datus. Citadele Phone POS pieņem Visa un Mastercard maksājumu kartes, un transakciju apstrādi veic Worldline.